Udruga Vigilare dostavila Vladi 30 tisuća potpisa: “Zaštitimo djecu od homo-posvajanja”

Udruga Vigilare predala je više od 30.000 potpisa prikupljenih u peticiji pod nazivom „Zaštitimo djecu od homo-posvajanja“ na Svjetski dan djece 20. studenog 2023.

Na konferenciji za medije koja je tom prilikom održana na Gornjem gradu pod freskom Svete obitelji (Brezovačkog 2) govorili su predsjednik Udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo, u ime Zaklade za pravnu kulturu Ordo Iuris, dr. sc. Joško Badžim i mag. iur. Filip Đekić te g. Robert Dumančić, kao udomitelj i posvojitelj djece.

Dr. sc. Vice Batarelo istaknuo je da su dan i mjesto okupljanja vrlo simbolični – podno slike Svete obitelji na kojoj su majka, otac i dijete. Istaknuo je da se radi upravo o najboljem interesu djece koji je najvažniji i koji treba poštivati kod zbrinjavanja u udomiteljske i posvojiteljske obitelji, posebno kada se radi o traumatiziranoj domskoj djeci.

Naveo je da je peticija spomenuti broj potpisa prikupila u kraćem razdoblju, zadobivši probni karakter u pogledu ispitivanja javnog mišljenja temi (istospolnog) posvajanja djece.

O razlozima pokretanja peticije istaknuo je da je primarno bilo zauzeti se za poštivanje najboljeg interesa svakog djeteta, a koji su ugroženi zbog lošeg funkcioniranja sustava socijalne skrbi, sudskog aktivizma i ideologizacije vladajuće stranke. Potom, suprotstaviti se vrlo jakom homoseksualnom lobiju koji želi udomljavati i posvajati djecu te radi poštivanja hrvatskih zakona koji ne dopuštaju da istospolne obitelji posvajaju i udomljavaju djecu, a koji pojedini hrvatski sudovi u posljednje vrijeme krše. Kao još jedan od razloga naveo je i “slabe i dvolične političare, posebice iz vladajućeg HDZ-a” i spornu odredbu iz stranačkog programa (rubrika Obitelj) koja jasno pokazuje da nije riječ o demokršćanskoj, domoljubnoj i konzervativnoj stranci koja odražava običaje, vjeru i tradiciju hrvatskog naroda.

"Zaštitimo djecu od homo-posvajanja"
Foto: Vigilare

Iznio je da se ovom peticijom od Vlade traži da donese definiciju obitelji u Obiteljskom zakonu, da se drži postojećih hrvatskih zakona i da prestanu socijalni eksperimenti nad domskom djecom te da Hrvatskom saboru predloži donošenje Deklaracije o obitelji čiji su prijedlog sastavili pravnici iz Ordo Iurisa. U slučaju oglušivanja o navedene zahtjeve, istaknuo je da će se pokrenuti sudski sporovi, nastaviti lobirati i stvarati javni pritisak te da će se sa srodnim udrugama i suradnicima razmotriti mogućnost pokretanja referendumske inicijative o tome što je obitelj i da jedino otac i majka mogu posvajati i udomljavati djecu. Istaknuo je i da su Deklaraciju o obitelji od stranaka, za sada, podržali Domovinski pokret i Hrvatski suverenisti, piše Narod.hr.

NAJNOVIJE!