Upozorenje Ministarstva zdravstva: Ne vjerujte ovim lažnim oglasima koji kruže!

Sve je učestalija pojava lažnih reklama koje se bave "ljekovitim proizvodima" i u kojima se koriste izmišljene izjave stvarnih liječnika.

Ministarstvo zdravstva upozorava javnost da ne vjeruju lažnim oglasima koji kruže, a reklamiraju “čudotvorni preparat za pročišćavanje krvnih žila”.

U tim oglasima nedopušteno se koriste izjave i slike uglednog neurokirurga Josipa Paladina.

Ministar Vili Beroš istaknuo je kako lažno oglašavanje, krađa identiteta i zloupotreba imena jednog od najrenomiranijih hrvatskih medicinskih stručnjaka zaslužuju osudu i zahtijevaju djelovanje odgovarajućih institucija.

Ministar je najavio poduzimanje mjera prema drugim ministarstvima čije nadležnosti obuhvaćaju ovakvu vrstu problema.

Također se primjećuje da je sve učestalija pojava lažnih reklama koje se bave “ljekovitim proizvodima” i u kojima se koriste izmišljene izjave stvarnih liječnika.

U ovom specifičnom slučaju, Josip Paladin je prikazan kao kardiolog i zagovornik alternativne medicine.

Ministarstvo također ističe opasnosti od kupnje lijekova putem interneta te upozorava da takav postupak može ozbiljno ugroziti zdravlje korisnika.

“Stoga je iz sigurnosnih razloga preporučljivo nabaviti lijek isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima odnosno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima jer se tamo nalaze provjereni i odobreni lijekovi Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED)”, navodi Ministarstvo.

NAJNOVIJE!