Užas u Velikoj Gorici: Čovjek ubio majku i suprugu pa presudio sebi

U Velikoj Gorici je čovjek iz puške ubio suprugu i majku, a onda i sebe.

Bivši mehaničar Zvonimir D. je jutros u Velikoj Gorici u obiteljskoj kući prvo ubio majku, a potom je krenuo za suprugom s puškom u ruci koju je, kako je objavila policija, ilegalno posjedovao.

Nešto prije 11 sati ušao je u trgovinu za suprugom koja je panično bježala od njega i tražila pomoć te zapucao. Nakon što ju je ubio, vratio se u obiteljsku kuću u kojoj je sam sebi oduzeo život kad su ga opkolili policija i specijalci iz ATJ Lučko.

Policijski očevid i dalje traje.

“Pucao je u ženu kroz zatvorena vrata WC-a”

Nakon svađe koja je u jutarnjim satima izbila u njihovoj obiteljskoj kući u Zagrebačkoj ulici, Zvonimir D. je, odjeven samo u donje rublje i s puškom u ruci, svoju suprugu, koja je pokušala pobjeći od njega, progonio ulicom nekoliko desetaka metara, a ona se dozivajući upomoć pokušala spasiti bijegom u obližnju cvjećarnicu.

“Pomozite! Pomozite! Zvonko će me ubiti!” vikala je, prema izjavama očevidaca, užasnuta žena dok je pokušavala pronaći sklonište. Utrčala je u cvjećarnicu te se zatvorila u WC, no Drvodelić ju je pronašao, piše Jutarnji list.

“Čuo sam pucanj, zvučalo je kao petarda i mislio sam da je prigodni, u povodu skorašnje Nove godine. Ali, ubrzo nakon toga čuo sam zapomaganje i pojurio u cvjećarnicu vidjeti što se događa. Unutra je bila prodavačica i još jedna susjeda. Sve je bilo puno krvi. Prodavačica u cvjećarnici rekla nam je da zovemo policiju, a žrtva da joj pomognemo jer će je ubiti”, ispričao je Jutarnjem očevidac ubojstva.

“U tom trenutku muškarac s puškom ušao je u cvjećarnicu. Vrata cvjećarnice bila su otvorena. Naguravali smo se, pokušali smo mu uzeti pušku. I dok smo se naguravali, u jednom sam trenutku ugledao svoju majku koja se spustila u cvjećarnicu. Pojurio sam skloniti je prije nego što uđe. Žrtva se zatvorila u WC, ali nije zaključala vrata. Ja sam zaključao vrata stubišta na kojima je bila moja majka. Taj muškarac pucao je kroz zatvorena vrata WC-a. Sve je to počelo oko 10 sati, a u 10.04 uputili smo prvi poziv policiji. Zvali smo ih opet u 10.12, ali su nam rekli da su već na putu i doista su brzo nakon toga došli”, naveo je očevidac zločina.

NAJNOVIJE!