Vozačica tramvaja zaustavila vozilo i pomogla slijepom paru prijeći cestu

Mlada vozačica ZET-a ovih je dana svojom gestom oduševila mnoge. Pomogla je slijepom paru prijeći cestu.

Na Draškovićevoj u Zagrebu uočila je slijepi par koji je dovezao taksi. Iza taksija je bio tramvaj koji je vozio za Zapruđe. Vozačica Matea je zaustavila vozilo, izašla i pomogla paru da se makne s pruge i da sigurno prijeđu cestu.

Svojim postupkom oduševila je prolaznike

Matea ima 23 godine, a tramvaj vozi dvije godine. Za svoj potez je rekla:

“Na pruzi mi se našao taksi, nije imao upaljena sva četiri svjetla. Ja sam potrubila jednom ili dva puta i pomislila valjda će otići. Kad su se otvorila vrata, vidjela sam dva bijela štapa. Vidjela sam da su ostali izgubljeni i ja sam izašla. Zaustavila sam tramvaj i pomogla sam im prijeći cestu. Kad smo prešli, shvatili smo da smo na krivoj strani i onda smo opet pod rukicu i na drugu stranu”, kaže Matea.

Video iz centra Zagreba ubrzo se proširio društvenim mrežama, a možete ga pogledati u nastavku.

Supružnici Davor (65) i Barbara (70) Gergorić jako su zahvalni djevojci. Davor kaže kako je zvao ZET da pohvali djevojku, a poslao je zahvalu i na radio Sljeme.

“Naklon do poda”, “Bravo, curo”, “Bravo za vozačicu, danas na prste jedne ruke možeš nabrojati takve humane ljude i njihove postupke”, “Za svaku pohvalu, treba nam više ovakvih ljudi”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

NAJNOVIJE!