Zadranin treba našu pomoć: Supruga mu je preminula i ostao je sam s osmero djece

Zadranin Mateo Torić treba našu pomoć. Prije nekoliko mjeseci preminula mu je supruga Dijana u 37. godini života. Imala je zloćudni mutirajući melanom s kojim se borila godinu dana.

“Koliko god smo se dugo pripremali na to, na smrt se čovjek nikako ne može pripremiti. Nikako nisam mogao vjerovati u to. Do zadnjeg sam mislio da će se sve okrenuti, da će Dijana ozdraviti”, rekao je to Zadranin Mateo Torić (44), a prenosi 24sata.hr.

Nakon smrti supruge, Mateo je ostao sam s osmero male djece: Deborom (10), Anom (9), Juditom (8), Šimunom (7), Klarom (6), Esterom (5), Ivanom (3) i Karmelom (1).

Nakon niza godina života u skladnom i toplom domu, oprao ih je sve ledeni tuš

Koliko god bio dobar i predan otac, sam podizati osmero male djece u današnje vrijeme prevelik je teret za čovjeka shrvanog tugom. Ipak, Mateo nije posustao. Potpomognut obitelji i prijateljima, odlučio je ustrajati i nastaviti tamo gdje su Dijana i on stali. Ali sam na tom putu ne može. Ono što je uzela bolest, mogu vratiti ljudi. Tamo gdje smrt misli da je pobijedila, ljudi je mogu poraziti. Mogu stvoriti – Kuću za Dijaninu dicu.

“Doživjeli smo veliki gubitak, ali svjesni smo kako moramo ići dalje kroz život. Uz ovaj problem, ono što nas u ovoj situaciji dodatno opterećuje jest naše stambeno pitanje. Naime, živimo u malom stanu nekih 63 m2 s dvije sobe i potrebni smo većeg prostora. Budući da ne možemo sami riješiti ovaj problem obraćamo se hrvatskoj javnosti da nam pomogne u kupnji obiteljske kuće kako bi mogli dostojanstvenije živjeti. Od srca vam zahvaljuje obitelj Torić!”

Prikupljanje humanitarne pomoći za obitelj Torić odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod imenom “Pomoć deveteročlanoj obitelji socijalno osjetljivoj pri kupnji obiteljske kuće u svrhu stambenog zbrinjavanja”. Ona traje od 1.11. 2021. do 1.3.2022. te će svi koji žele moći uplatiti novac.

Prema zakonu, otvoren je poseban broj kunskog žiroračuna uz opis plaćanja: Kuća za Dijaninu dicu.

IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3

Vlasnik računa je Marino Jurjević, Murvica, Ulica Tina Ujevića 10, 23000 Zadar, Hrvatska

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

NAJNOVIJE!