Željka iz Osijeka poginula u Albaniji: “Svaki trenutak s tobom bio je dar”

Željka Lončarić iz Osijeka je poginula planinareći u Albaniji. Poskliznula se tijekom uspona te je nakon pada zadobila teške ozljede.

Tragična vijest stiže iz Albanije, gdje je u planinarskoj ekspediciji došlo do nesreće koja je odnijela život Osječanke.

Žrtva, članica Sveučilišnog planinarskog društva ALTIUS, sudjelovala je u grupnom usponu na Jezerski vrh. Nažalost, smrt ju je zadesila u ponedjeljak kada se, skupina od petero planinara, među kojima i ona, našla u kobnoj situaciji.

Prema izvješću Hrvatske gorske službe spašavanja, planinarka se poskliznula tijekom uspona te je, nakon pada, zadobila ozljede od kojih je nažalost preminula.

Ostali članovi ekspedicije, u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, brzo su reagirali te su se vratili u Hrvatsku.

“Bili su na usponu na jednom vrhu u Prokletijama, njih je bilo petero i jedna članica skupine se pokliznula. Otklizala je dosta nisko prema dnu i tijekom pada dobila smrtonosne ozljede.”, izjavili su predstavnici HGSS-a za medije.

Iako nisu bili u istoj grupi, nesreću su svjedočila i dvojica planinara iz Srbije, koji su također bili duboko potreseni. Zajedno sa hrvatskim kolegama, spustili su se s planine.

Prema preliminarnim informacijama, tragično stradala osoba je navodno 43-godišnja znanstvenica Željka Lončarić iz Osijeka. Njezin kolega Branimir K. Hackenberger emotivno se oprostio od nje na društvenim mrežama, ističući njezinu strast i ljubav prema životu te sjećajući se svakog zajedničkog trenutka.

Željkina obitelj i prijatelji su u našim molitvama!

NAJNOVIJE!