Željko (43) iz Belog Manastira spava na ulici, a obitelj prima novac da brine o njemu

Željko (43) iz Belog Manastira, bježeći od svoje problematične obitelji, spava na ulici. Nitko mu ne pomaže, pa ni obitelj koja prima novac za njega.

Osobe iz bliskog obiteljskog kruga za Telegram.hr tvrde kako su u više navrata nadležnim institucijama prijavljivali da se Željkovi majka i očuh, iako su mu zakonski skrbnici i za to su plaćeni, o njemu uopće ne brinu. Rođaci tvrde i kako ga uža obitelj tjera da prosi na cesti i donosi im novac.

“Željko V. i njegova obitelj dugogodišnji su korisnici područnog ureda Beli Manastir i ostvaruju sve novčane naknade, za koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete”, kazali su iz Središnje službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad i tako potvrdili da Željkova obitelj prima naknadu. Rođaci kažu da se radi o iznosu od oko 460 eura.

“Željko je moj posinak i sa mnom je otkad je imao tri mjeseca, dakle 43 godine. Uvijek je bio dobar. Nije istina da ga tučemo, a od kuće bježi zato što mu ne dajem cigarete i alkohol, što mu vani neki daju”, kazao je za Glas Slavonije očuh Željka. Tvrdi kako su nekoliko puta zvali policiju prijavljujući njegov nestanak te kako ga je policija uspijevala pronaći i vratiti kući, ali to više ne žele činiti.

Sugovornici Telegrama tvrde da su u više navrata od nadležnih institucija tražili da reagiraju, ali nisu dobili nikakve odgovore.

Željko spava na ulici

Jedna žena se javila da mu pomogne

Jedna se žena javila sa Željkovom pričom s ciljem da mu se pomogne. Navela je da je kontaktirala ranije Centar za socijalnu skrb, ali nije bilo nikakvog efekta.

Druga žena je iznijela stravične tvrdnje koje više nalikuju scenariju horor filma nego li samo i pomisli da netko može biti izložen takvoj torturi i to dugi niz godina.

U slučaju Željka svi su zakazali, i društvo koje je znalo, a nije ranije reagiralo, jednako kao i institucije koje su znale i okrenule glavu.

Začuđeni su i čitatelji u komentarima.

“Pa gdje ste bili građani svih godina, prestrašno da čovjeku nitko nije pomoć pružio i to još bolestan”, glasio je jedan od brojnih komentara na koje je ubrzo došao i odgovor “Boje se za sebe i svoje obitelji. Ti ljudi su psihopati, sadisti. U stanju su vjerujem i ubiti”.

O slučaju se oglasio i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

“Upoznati smo sa situacijom i fotografijama građana koje sam i ja dobio putem osobnih poruka. U više navrata proteklih godina upozoravao sam Centar za socijalnu skrb o navedenom problemu, tj. (ne)brizi skrbnika o gospodinu Željku o čemu ću kasnije poslati i detaljnije priopćenje. Hvala Vam na brizi i upitu, informacije iz posljednjeg dopisa Centra koji smo dobili jutros govore o rješenju problema i smještajem korisnika na adekvatnu skrb i njegu”, poručio je Rob.

NAJNOVIJE!