Živi i zdravi: Pronađeni su dječaci nestali u Zagrebu i Rijeci

U nekoliko dana nestala su trojica dječaka. Čim je za njima jutros krenula potraga i policija zatražila pomoć građana, 14-godišnjaci su pronađeni živi i zdravi.

Jučer smo o nestanku dječaka pisali ovdje.

Dvojica od njih nisu se vratila u domove za djecu koji za njih skrbe. Jedan od njih korisnik je Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave.

– Nije samovoljno napustio Dom, već se nije vratio sa školskih praznika. Čuli smo se sa roditeljima, oni su izjavili da će ga danas vjerojatno vratiti u Dom. Njemu je razlog da se možda nije najbolje snašao u društvu, u grupi – rekao je za RTL Božo Vrkljan, ravnatelj centra.

Njegov vršnjak iz Petrinje boravi u Brezovici u kući za zbrinjavanje djece s poteškoćama. On je prvo pobjegao iz auta socijalnim radnicima kada su ga s praznika vraćali u Brezovicu. Nakon toga pojavio se u vlastitu domu, ali dok je došla policija pobjegao je i od kuće.

Anita Matijević, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta MUP-a navela je kako djeca u jednom danu znaju otići, pa se vratiti isti dan iako se prijavio nestanak, pa onda ponovno odu.

– U pravilu se većina djece pronađe vrlo brzo, u nekoliko sati, nekada u nekoliko dana – navela je Matijević.

Dječak iz Pule, koji boravi u Rijeci, također je pronađen. Uglavnom je riječ o recidivistima, a kako su gotovi praznici, oni ne žele nazad u domove.

Dražen Klarić, psiholog u već spomenutom Centru u Dugavama, navodi kako im je teško jer se moraju suočiti s određenim odgovornostima i obavezama.

– To su djeca koja obično imaju nekakvih emocionalnih i ponašajnih problema – rekao je psiholog.

Ponovno nestao jedan od tri pronađena dječaka

Policija je na stranici Nestali.hr objavila da je danas nestao 14-godišnji Ivan Šnajdar.

Ponovno nestao jedan od tri pronađena dječaka

On je jedan od trojice nestalih pa pronađenih dječaka. Udaljio se s adrese u Zagrebu, u naselju Brezovica, gdje ima boravište. Kao mjesto prebivališta navedena je Petrinja.

Visok je 162 centimetra, ima smeđu kosu i plave oči. U trenutku nestanka bio je odjeven u plavu jaknu, crnu trenirku, bijelu majicu i crne tenisice.

NAJNOVIJE!