Kardinal Müller: To što papa Franjo dopušta ‘trans’ osobama da budu kumovi ‘zbunjujuće je i štetno’

Nedavni tekst koji su objavili papa Franjo i kardinal Victor Fernández dopustio je ‘transrodnim’ osobama da budu kumovi za sakrament krštenja. Katolička crkva uči da je takozvana ‘operacija promjene spola’ težak grijeh i pobuna protiv božanskog i prirodnog zakona.

Kardinal Gerhard Müller oštro je ukorio nedavni dokument koji su izdali papa Franjo i kardinal Victor Fernández o pitanjima transrodnosti, optužujući Fernándeza za “manipulaciju” prethodnim učenjem o takvim pitanjima.

Kardinal Müller smatra da je za Učiteljstvo je zbunjujuće i štetno oslanjati se na terminologiju nihilističke i ateističke antropologije i njezinom lažnom sadržaju davati status legitimnog teološkog mišljenja u Crkvi, prenosi LifeSiteNews.

Njegovi komentari dolaze u svjetlu nedavnog odgovora dubia, koji je 8. studenog izdao trenutni prefekt Dikasterija (bivša Kongregacija) za nauk vjere (CDF), kardinal Victor Manuel Fernández, a odobrio ga je papa Franjo.

PROČITAJTE: Dikasterij za nauk vjere o sudjelovanju transseksualnih i homoafektivnih osoba u sakramentima

Vjeruje se da je kontroverzni tekst prvenstveno napisao Fernández. Omogućuje “transrodnim” osobama da budu kumovi za sakrament krštenja, kao i dopuštanje homoseksualnim “roditeljima” da krste svoju djecu. U tekstu stoji da “transseksualna” osoba može primiti krštenje kao i bilo tko drugi, bez odricanja od svog životnog stila, pod uvjetom da nema “javnog skandala”.

“Hermafroditi rođeni s ovom posebnošću mogu primiti krštenje, ali ne i oni koji su osakatili svoja tijela”, rekao je Müller.

Na pitanje je li se “promijenila doktrina” o stavu Crkve u odnosu na način života transrodnih osoba, Müller je rekao da je “sakaćenje sebe težak grijeh u Božjim očima”.

Dodao je i da „svaki oblik surogat majčinstva ili proizvodnja djeteta u laboratoriju (kao stvari) radi zadovoljenja sebičnih želja je, s katoličkog stajališta, teška povreda osobnog dostojanstva ljudskog bića kojemu je Bog namijenio da postoji fizički i duhovno po vlastitoj majci i ocu kako bi ga pozvao da bude dijete Božje u vječnom životu“.

NAJNOVIJE!