Katolički ženski fakultet će primati muškarce koji se identificiraju kao žene

Istaknuti ženski katolički fakultet u Indiani će početi primati biološke muškarce koji se identificiraju kao žene u sklopu nove politike koja izaziva otpor od strane čelnika regionalne katoličke biskupije.

Predsjednik fakulteta Saint Mary’s u Notre Dameu, prošlog je tjedna u e-poruci ukazao na politiku nediskriminacije koju je odobrio odbor i koja “razmatra upis za kandidate za dodiplomske studije čiji je spol ženski ili koji stalno žive i identificiraju se kao žene”.

Catholic News Agency je razotkrila ovu stranicu, a prema objavi na web stranici Saint Mary “tradicija osnaživanja žena izvrsnim akademskim programima i duhovnom potporom započela je našim osnivanjem 1844. od strane Sestara Svetog Križa.”

Lisa Knox, glasnogovornica fakulteta, izjavila je za Catholic News Agency da “u današnjem okruženju moramo razjasniti našu politiku nediskriminacije kako bismo bili inkluzivniji.”

“Kada je upravni odbor fakulteta odobrio ažuriranje školske politike u lipnju, to je uključivalo promjenu u našem jeziku o tome koga ćemo uzeti u obzir za upis kao i o tome kako ćemo podržati zaposlenike u kontinuumu rodnog izražavanja”, rekla je Knox.

Biskup je zgrožen

Osoblje fakulteta je “pažljivo razmislilo” o svojoj ulozi katoličke institucije i “što znači biti inkluzivan odgajatelj žena u današnjem društvu”, dodala je Knox.

Katie Conboy, predsjednica fakultet, rekla je da to “nikako nije prvi katolički ženski fakultet koji je usvojio politiku s takvim opsegom”.

Kevin Rhoades, biskup biskupije Fort Wayne-South Bend, kritizirao je novu politiku. Rekao je da smatra da je “razočaravajuće što ja, kao biskup biskupije u kojoj se nalazi Saint Mary’s College, nisam bio uključen ili konzultiran o pitanju važnog katoličkog učenja.”

“Nazvati se ‘ženskim fakultetom’ i primati muške studente koji ‘dosljedno žive i identificiraju se kao žene’ sugerira da fakultet afirmira ideologiju roda koja odvaja spol od roda i tvrdi da se seksualni identitet temelji na subjektivnom iskustvu pojedinca”, rekao je Rhoades, prenosi Catholic News Agency.

“Ova ideologija je u suprotnosti s katoličkim učenjem.”, dodao je.

NAJNOVIJE!