Kipu Djeteta Isusa odrubljena glava u Katoličkoj crkvi
Snimka zaslona

Katolička crkva u New Yorku traži osobu koja je oštetila kip Djeteta Isusa tako što mu je odrubljena glava, a koji je na njezinom posjedu više od 40 godina.

Krajem lipnja, sigurnosna kamera snimila je čovjeka kako udara kipove Isusa, Marije i Josipa ispred crkve Svete obitelji u Flushingu u Queensu.

Na snimci se vidi kako muškarac izlazi iz taksija u 5:30 ujutro u nedjelju, 31. svibnja. Zatim je skinuo cipelu i počeo udarati po licima kipova Josipa, Marije i naposljetku Djeteta Isusa, dok nije oštetio glavu kipa.

Otac Sean Suckiel izjavio je za ABC-7 New York: “Srce mi se upravo slomilo i, naravno, postavljam pitanje: Zašto? Zašto je ovaj čovjek to učinio? Kip mu nije smetao, činilo se vrlo namjernim. Veliko pitanje je zašto?”

Ovaj napad na Svetu obitelj posljednji je u nizu vandalizama nad katoličkim crkvama diljem SAD-a. U lipnju je provalnik upao u crkvu Svetog Mihaela Arkanđela u Portlandu, Oregon, i ukrao tabernakul.

Također, crkva Svetog Patrika u sjeverozapadnom Portlandu bila je išarana sprejom s porukom “Moje tijelo, moj izbor” 27. travnja. Ova crkva bila je napadnuta dva puta prošle godine, tijekom vala zločina u četiri katoličke crkve u Portlandu.

CatholicVote.org izvijestio je o više od 400 napada na katoličke crkve u SAD-u od 2020. godine. Policija još uvijek traži osobu odgovornu za oštećenje kipa Djeteta Isusa.

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Egzorcist
8 dani prije

Ne opravdavam uništavanje tuđe imovine ali kipovi nemaju veze sa Bogom…2 Božja zapovjed : Ne pravi sebi nikakvog lika ni obličja onoga što je na nebu ,niti na zemlji,pod vodama..ne klanjaj im se niti ne SLUŽI..jer ja sam ljubomoran Bog i svoje slave ne dam kipovima………………

????
8 dani prije
Odgovori  Egzorcist

Neko mi je čudna i nepoznata ta tvoja druga zapovijed ..

Egzorcist
7 dani prije
Odgovori  ????

. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze – na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.

Ja
7 dani prije
Odgovori  ????

To je kad vadiš stvari iz konteksta i oduzmeš 7 knjiga iz Biblije pa tumačiš tko kako hoće.

Egzorcist
7 dani prije
Odgovori  Ja

Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima. Izaija

Last edited 7 dani prije by Egzorcist