Meksički egzorcist upozorava na ‘vampire’ koji vas tijekom adventa mogu odvući od Boga

Otac Eduardo Hayen, egzorcist meksičke biskupije Ciudad Juárez, iznio je razmišljanje za prvi tjedan došašća, upozoravajući na „vampire“ koji mogu odvući ljude od Boga, poput alkohola, seksualnih poroka i ovisnosti o društvenim mrežama.

Hayen, direktor tjedne publikacije Presencia, objasnio je proces u objavi na X-u 3. prosinca, prve nedjelje došašća, pod naslovom “Čuvajte se vampira”.

Došašće je vrijeme duhovne priprave za rođenje malog Isusa. Ove godine advent je započeo u nedjelju, 3. prosinca, a završit će u nedjelju, 24. prosinca, na Badnjak.

“Sjećate li se ‘Drakule’ i romana o vampirima? Oni su izmišljena bića koja ljudima sišu krv dok spavaju. Žrtve moraju biti u dubokom snu da bi bile napadnute od strane ovih stvorenja podzemlja. Vampir prvo žrtvi ubrizgava tvar koja izaziva san kako bi ona zaspala, au međuvremenu joj siše krv”, objasnio je svećenik na početku meditacije.

Na isti način, nastavio je egzorcist, “u duhovnom životu naši vampiri su naše loše navike, osobito poroci. U naše živote ulaze polako, poput narkotika; dok spavamo, počinju malo po malo sisati našu plazmu. Počinjemo gubiti energiju, snagu, motivaciju, volju, hrabrost, entuzijazam, stav.”

“Možemo čak živjeti s dobrim navikama,” istaknuo je, “kao što je odlazak u crkvu, ali samo iz navike, bez ikakvog unutarnjeg života koji nas motivira. Savjest pada u duboki san i ništa je ne budi. Možemo čak izgubiti osjećaj za dobro i zlo. Prestajemo imati grižu savjesti i tako duhovno umiremo.”

“Vjerujem da smo svi mi, u nekom trenutku u životu, bili žrtve vampira: alkohola, droga, idolopoklonstva novcu, seksualnih poroka, moralno zabranjenih veza, ovisnosti o društvenim medijima, ponosa i arogancije, poroka rada poput psa, ozbiljno zanemarujući obitelj”, nastavio je.

S obzirom na tu stvarnost, meksički svećenik upitao je: “Koji mi je vampir ubrizgao svoj otrov i konzumira moju krv?”

Hayen je objasnio da vas “Isus oslobađa od vampira: ako zaspimo, čudovište će prići i zariti svoje očnjake u naše vratove. Tada moramo biti budni da nam se ne približi. Krist je jedini koji nas može držati pozornima, budnima. ‘Budite oprezni, bdijte! Ne znate kada će doći vrijeme’ (Mk 13,33).“

Riječ Božja odbija napade neprijatelja

Zato ove prve nedjelje došašća Isus kaže: ‘Bdijte!’ On nam to govori zbog neizmjerne ljubavi koju ima prema nama i ne želi da zalutamo.

Egzorcist je zatim potaknuo na “pozornije slušanje Božje Riječi u ovo vrijeme došašća i neka naše duše budu budne u molitvi”.

“Ne znamo kada će gospodar kuće doći tražiti od nas da položimo račun – to će biti u trenutku naše smrti, čiji datum ne znamo”, objasnio je svećenik, “ali ono što smo sigurni je da će onaj s dugim očnjacima ostati daleko, na dobroj udaljenosti.”

Za kraj, meksički egzorcist potaknuo je svoje čitatelje da otvore svoje srce spasenju: ‘Evo, stojim na vratima i kucam. Čuje li tko glas moj i otvori mi vrata, ući ću u njegovu kuću i večerati s njime i on sa mnom’ (Otk 3,20).«

NAJNOVIJE!