Mladi diljem svijeta su gladni Isusa i žele iskusiti Njegovu prisutnost

Mladi u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta su gladni Isusa i žele iskusiti Njegovu prisutnost u svojim životima.

Utemeljitelj globalnog pokreta za molitvu i slavljenje, Upperroom, priznao je porast GenZ-a koji žele Božju prisutnost.

“Generacija Z osjeća privlačnost prema Evanđelju, prema Božjoj prisutnosti, prema nečemu autentičnom i nečem stvarnom”, rekao je pastor Michael Miller za The Christian Post.

“Generacija Z traži Isusa. Oni su gladni Isusa i ruše pregrade koje smo postavili oko Isusa”, rekao je.

Takozvanoj generaciji Z pripadaju oni rođeni u razdoblju od 1997. do 2012. godine u sferi interneta i društvenih mreža.

Miller je rekao da oko 400 volontera Upperrooma provodi najmanje 80 sati tjedno moleći se ujutro, u podne i navečer. U međuvremenu, stotine ljudi prisustvuju crkvenom molitvenom sastanku utorkom, za koji Miller kaže da produljena vremena molitve privlače mlade.

“Mnogi od njih dolaze i zapravo se spašavaju”, objasnio je. “Oni ponovno otkrivaju svoju vjeru.”

Tijekom nedjeljnog bogoslužja ljudi, posebice mladi, dolaze u crkvu već od 7:30, iako bogoslužje počinje u 10.30.

“Milenijalci i generacija Z, čekaju u redu dva sata da dođu u crkvu, pa vidim da se događa glad i buđenje”, nastavio je Miller. “Bog je više od teologije; [kršćanstvo] je više od sustava vjerovanja.”

Ove se godine diljem SAD-a dogodilo nekoliko velikih duhovnih obnova, a najistaknutije je bilo na Sveučilištu Auburn u Alabami.

Prošlog su mjeseca kršćanski vođe održali večer bogoslužja pod nazivom Unite Auburn, u kojoj je oko 6000 studenata prisustvovalo Neville Areni u Auburnu, a oko 200 ih je kršteno.

“Bio je to takav Božji potez”, rekla je Jennie Allen, kršćanska autorica, govornica i osnivačica IF: Gatheringa, za CBN News. “Trenutno se događa nešto vrlo posebno. Vjerujem u njihova srca. Mislim da su gladni Boga i žele Boga na vrlo stvaran način; ovo nije izmišljeno.”

NAJNOVIJE!