Mladić uhićen jer je dijelio poruku iz Biblije na javnom prostoru

Policija je uhitila mladića jer je dijelio poruku iz Biblije na javnom pločniku za vrijeme održavanja događaja “Pride in the Park”.

Događaj održan u javnom parku u Wisconsinu na kojem su sudjelovali muškarci odjeveni u žene doveo je do viralnog videa koji prikazuje kako policija uhićuje kršćanskog propovjednika koji je dijelio evanđelje sa sudionicima događaja.

Događaj “Pride in the Park” 29. srpnja u Riverside Parku u Watertownu, koji se nalazi oko 48 kilometara zapadno od Milwaukeeja, ugostio je Unity Project iz Watertowna.

Videosnimka podijeljena na društvenim mrežama pokazuje kako policija Watertowna uhićuje mladog kršćanina nakon što mu je policija rekla da se drži podalje od pozornice događaja, iako su drugi članovi javnosti viđeni kako se okupljaju na istom prostoru.

U blizini je mladi ulični propovjednik govorio u mikrofon kad su ga okružili policajci koji su mu rekli da propovijedanje nije dopušteno zbog gradske uredbe o uređajima za pojačavanje.

Drugi video prikazuje najmanje tri policajca iz Watertowna kako grabe mladićev mikrofon i pozivaju ga da se ne opire uhićenju.

Facebook stranica Rescue the Rainbow kasnije je identificirala jednog od uhićenih kao Marcusa Schroedera. Identitet ostalih troje uhićenika nije poznat.

Nakon uhićenja, Rescue the Rainbow podijelio je video pastora Matta Trewhelle iz Kršćanske crkve prijestolja milosrđa u Milwaukeeju koji prekorava policajce zbog njihovog “nezakonitog, tiranskog” ponašanja.

NAJNOVIJE!