Muž pretukao ženu zbog vjere u Krista, izgubila je i dvoje djece

Zbog premlaćivanja je hitno prevezena u bolnicu.

Među 8 milijuna ljudi koji su pobjegli od vojnog sukoba u Sudanu nalazi se i majka koja je izgubila dvije bebe zbog bolesti i pretučena je zbog vjere u Krista.

Fatima Adam (41) rekla je da još uvijek ima bolove u zglobovima i kostima noge koju je prije dva mjeseca njezin suprug musliman udario metalnom šipkom u izbjegličkom kampu u Južnom Sudanu, gdje su stigli nakon bijega iz Kartuma u lipnju 2023. godine.

Adam je spavao u improviziranom skloništu u izbjegličkom kampu Gorom izvan Jube kada ju je napao, rekla je.

“Zar ti nisam naredio da se odrekneš svoje nove vjere i vratiš islamu?” rekao joj je, saznavši da je nastavila posjećivati ​​bogoslužja unutar kampa, rekla je za Morning Star News.

Zbog premlaćivanja je hitno prevezena u bolnicu, gdje je tjedan dana bila pod lijekovima i drugim tretmanima, rekla je.

Suprug joj je počeo prijetiti

Fatima je prihvatila Krista na evangelizacijskom događaju nekoliko tjedana nakon njezina dolaska u izbjeglički kamp u lipnju. Rekla je da je njezin suprug, ističući da ona više ne moli muslimanske molitve pet puta dnevno, saznao za njezinu novu vjeru u siječnju i počeo joj prijetiti.

“Ubit ću te ako nastaviš slijediti ovog svog Isusa – ne idi više u crkvu i prestani voditi moju djecu u crkvu”, rekao joj je.

U izbjegličkom kampu nije bilo odgovarajuće hrane, pitke vode i dostatne primarne zdravstvene zaštite za sve brojniju izbjegličku populaciju, a ubrzo nakon dolaska Fatima je izgubila dvije bebe zaredom, jednu od 6 mjeseci, a drugu od godinu dana. Umrli su zbog nedovoljne medicinske skrbi, rekla je.

Fatima ima još dvoje djece, od kojih je jedno 22-godišnji sin koji je kao civil nestao u Khartoumu nakon što su prije godinu dana izbile borbe između paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF) i Sudanskih oružanih snaga (SAF).

“Molite se da se moj sin pronađe jer je nestao zbog rata u Sudanu”, rekla je.

NAJNOVIJE!