Nadbiskup Sydneya: “Ako je prijedlog Sinode u suprotnosti s katoličkim naukom, to nije od Duha Svetoga”

Nadbiskup Anthony Fisher upozorio je da je ‘praznovjerno’ sve što se događa na Sinodi o sinodalnosti pripisivati ​​Duhu Svetome i napomenuo da Duh Sveti ne bira svakog papu ili biskupa.

Nadbiskup koji je prisustvovao Sinodi o sinodalnosti rekao je u prošlotjednom intervjuu da bilo koji prijedlozi koji dolaze sa Sinode, a koji su u suprotnosti s Evanđeljem, nisu od Duha Svetoga.

U razgovoru s katoličkom novinskom agencijom, nadbiskup Anthony Fisher također je rekao da bi ljudi trebali biti oprezni i ne svaliti “sve na Duha Svetoga”.

“Duh Sveti je Kristov Duh. On je Duh Oca i Sina i stoga će uvijek govoriti samo ono što je u skladu s onim što nam je Krist objavio u apostolskoj predaji”, dodao je, a prenosi LifeSiteNews.

Fisher, član Dominikanskog reda, također je rekao da svaki prijedlog koji je “radikalno u suprotnosti” s Evanđeljem i apostolskom tradicijom ne može biti od Duha Svetoga.

Nadalje je iznio mišljenje da katolici pripisuju Duhu Svetome ono što on ne čini. “Moramo biti oprezni kada sve – sva naša mišljenja, naše interese, lobije i frakcije – svaljujemo na Duha Svetoga”, rekao je.

“Katolici vole misliti da Duh Sveti bira papu, Duh Sveti nam bira naše biskupe i svećenike, Duh Sveti čini ovo i ono”, nastavio je. “I nema sumnje da je Božja ruka, Božja providnost prisutna u svim tim važnim stvarima u našim životima i u životu Crkve. Ali imali smo i strašne pape u povijesti. Imali smo grozne svećenike i biskupe i grozne stvari se događaju u životima ljudi. A je li Duh Sveti bio odsutan? Ne, ali on je dopustio da se te stvari dogode.”

Fisher je također izjavio da bi bilo “praznovjerno” pripisati Duhu Svetome sve što se događa na Sinodi ili “bilo gdje drugdje u našim životima”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!