Najveće kršćansko sveučilište mora platiti kaznu od 37,7 milijuna dolara zbog laganja o cijeni programa

Sveučilište Grand Canyon, najveće kršćansko sveučilište, kažnjeno je od savezne vlade s 37,7 milijuna dolara zbog optužbi da je obmanjivalo studente o cijeni svojih studentskih programa. 

Ministarstvo obrazovanja Sjedinjenih Država dodijelilo je rekordnu kaznu od 37,7 milijuna dolara Sveučilištu Grand Canyon (GCU) zbog navodnog laganja više od 7500 bivših i sadašnjih studenata o cijeni svojih programa.

Sveučilište Grand Canyon najveće je kršćansko sveučilište u zemlji sa 118 000 studenata, od kojih je otprilike 92 000 upisano na online programe, piše ChurchLeaders.

Ured Federalne studentske pomoći (FSA) Ministarstva obrazovanja tvrdi da je GCU lagao doktorandima i pristupnicima još 2017. godine. Od tada GCU govori studentima da će programi koštati između 40.000 i 49.000 dolara. Međutim, FSA je rekao da podaci pokazuju da je 78% studenata platilo između 10.000 i 12.000 dolara više.

“GCU je lagao o cijeni svojih doktorskih programa kako bi privukao studente da se upišu”, rekao je glavni direktor FSA Richard Cordray. “FSA ozbiljno shvaća svoje nadzorne odgovornosti. GCU-ove laži naštetile su studentima, slomile njihovo povjerenje i dovele do neočekivano visokih razina studentskog duga.”

“Danas smatramo GCU odgovornim za svoje postupke, štiteći studente i porezne obveznike i podržavajući integritet federalnih programa pomoći studentima”, dodao je Cordray.

Uz kaznu, sveučilištu je naređeno da počne točno izvještavati o prosječnom trošku koji budući studenti mogu očekivati.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!