Obitelji ubijenog kršćanina u Pakistanu prijete smrću

Muslimanski rođaci ubojice 20-godišnjeg kršćanina u Pakistanu prijete obitelji žrtve smrću ako ne odustane od optužbi.

Muhammad Zubair prvotno je priznao da je ubio Farhana Ul Qamara u njegovoj kući u selu Talwandi Inayat Khan, Pasrur tehsil u okrugu Sialkot, provincija Punjab, upucavši ga u prisutnosti članova kršćanine obitelji 9. studenog 2023. Kasnije je povukao svoje priznanje u sud.

Otac žrtve, Noor Ul Qamar, rekao je da je navečer 18. ožujka njegova obitelj bila zauzeta svojim rutinskim poslovima kada je šest naoružanih muslimana predvođenih ocem navodnog ubojice, Afzalom Bajwom, ušlo u njihovu kuću i sve ih držalo na nišanu.

“Uljezi su nam zaprijetili da će nas sve pobiti ako ne prestanemo istraživati ​​slučaj i ne postignemo nagodbu s njima kako bismo oslobodili Zubaira iz zatvora”, rekao je Ul Qamar.

Naoružani muslimani bili su prisutni u njihovoj kući kada je jedan od Ul Qamarove braće, pastor koji živi u susjedstvu, pozvao policiju, rekao je.

“Bog zna što bi nam se dogodilo da policija nije došla na vrijeme i privela uljeze”, rekao je Ul Qamar. “Protiv njih sam podnio prijavu, no policija ih je nakon nekoliko sati pustila.”

Šef policijske postaje mu je rekao da je pustio naoružane muslimane uz upozorenje da više ne zastrašuju obitelj, rekao je Ul Qamar.

Stanovnici tog područja savjetovali su mu da ne podiže tužbu u vezi s oružanom provalom i prijetnjom smrću jer bi to moglo ugroziti njegovu obitelj, rekao je.

Među 20-25 drugih kršćanskih obitelji u selu, Ul Qamarova obitelj živi u tom području generacijama, često se suočavajući s vjerskim predrasudama i diskriminacijom.

NAJNOVIJE!