Papa Franjo nema pravo blagoslivljati ‘ono što Bog naziva grijehom’

Pastor Franklin Graham oštro je osudio papu Franju zbog odobravanja mjere koja će rimokatoličkim svećenicima omogućiti da daju blagoslove istospolnim parovima, upozoravajući da takvi “blagoslovi” nikoga neće “spasiti od Božjeg suda”.

U objavi na Facebooku u ponedjeljak, sin legendarnog baptističkog evangelizatora Billyja Grahama odgovorio je na vijest da će Vatikan dopustiti svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove, ali ne na način koji podržava takve zajednice.

“Takozvani ‘blagoslovi’ vjerskih vođa neće vas spasiti od Božjeg suda!” napisao je Graham, predsjednik Evanđeoske udruge Billy Graham i Samaritan’s Pursea.

“Papa Franjo sada je odobrio da katolički svećenici blagoslivljaju istospolne parove. Ali nitko od nas, uključujući Papu, nema pravo ‘blagoslivljati’ ono što Bog naziva grijehom. ‘Jao onima koji zlo nazivaju dobrim, a dobro zlim…’ (Izaija 5,20).”

“Dobra vijest je da će Bog upravo sada oprostiti grijeh, ali mi moramo doći k njemu na njegov način, pod njegovim uvjetima – pokajanjem za svoje grijehe i polaganjem vjere u Njegovog Sina, Gospodina Isusa Krista. Inače, Biblija kaže: ‘Propast prijestupnika i grešnika bit će zajedno, i oni koji napuste Jahvu bit će istrebljeni’ (Izaija 1,28).”

Grahamovi komentari došli su nekoliko sati nakon što je Vatikanski dikasterij za nauk vjere izdao deklaraciju pod naslovom “Fiducia Supplicans“, pružajući “proširenje i obogaćivanje klasičnog razumijevanja blagoslova, koje je usko povezano s liturgijskom perspektivom”.

NAJNOVIJE!