Pastor priznao da je kršćanima prodao 3,2 milijuna dolara u bezvrijednoj kriptovaluti: Rekao im je da će ih Bog učiniti bogatima

Eligio “Eli” Regalado, pastor iz Colorada, sa svojom suprugom Kaitlyn suočava se s optužbama za prijevaru, jer je prodao oko 3,2 milijuna dolara u bezvrijednoj kriptovaluti drugim kršćanima.

Priznao je da je stavio u džep 1,3 milijuna dolara sredstava jer im je Bog rekao da iskoriste dio novca da preurede svoj dom. Tvrdi da su također dali 500.000 dolara Poreznoj upravi.

“Dakle, optužbe su da smo Kaitlyn i ja spremili 1,3 milijuna dolara. … Samo želim izaći i reći da su te optužbe istinite”, rekao je Regalado u devetominutnom videu svojim pratiteljima.

Isječak iz tog videa snimila je i podijelila na YouTubeu Molly White, istraživačica, softverska inženjerka i istaknuta kritičarka kriptovaluta i projekata temeljenih na blockchainu.

“Oduzeto je 1,3 milijuna dolara od, mislim da je bilo, ukupno 3,4 milijuna dolara. Ali od tih 1,3 dolara, pola milijuna dolara otišlo je poreznoj upravi, a nekoliko stotina tisuća otišlo je na preuređenje kuće”, rekao je Regalado.

Povjerenik za vrijednosne papire Colorada, Tung Chan, optužio je par iz Denvera zajedno s INDXcoin, LLC, Kingdom Wealth Exchange LLC i drugim stranama za prodaju 3,2 milijuna dolara vrijedne kriptovalute pod nazivom “INDXcoin” stotinama kršćana, tvrdeći da je Bog rekao da će investicija učiniti ih bogatima.

Prema tužbi koju je podnijelo državno odvjetništvo u Coloradu, Regalado je pastor “koji propovijeda kroz crkvu Victorious Grace” i iskoristio je svoje “veze u evanđeoskoj kršćanskoj zajednici kako bi posebno ciljao na pripadnike drugih crkava”.

Istražitelji Odjela za vrijednosne papire u Coloradu otkrili su da je od lipnja 2022. do travnja 2023. INDXcoin prikupio gotovo 3,2 milijuna dolara od više od 300 pojedinaca koji su regrutirani kao ulagači iz kršćanskih zajednica u Denveru.

Čak i nakon što su vlasti zatvorile INDXcoin i Kingdom Wealth Exchange, Regalado je inzistirao ulagačima da Bog ima sve pod kontrolom, dok je bio zauzet trošenjem njihovog novca na osobne potrebe.

Citirajući bankovne podatke pastora i njegove supruge, Chan tvrdi da su potrošili najmanje 1,3 milijuna dolara na Range Rover, nakit, luksuzne torbice, kozmetičku stomatologiju, iznajmljivanje čamaca, avanture motornim sanjkama, renoviranje doma i pomoćnicu.

Bračni par nije imao iskustva s kriptovalutama

Pastor Regalado tvrdi da su, unatoč kritikama i optužbama, on i njegova žena jednostavno slijedili Boga i još uvijek vjeruju da je Bog “čudo”.

“Dakle, kako je cijela ova stvar počela tako da nam je Gospodin rekao ’21. da odemo iz naše marketinške tvrtke, i rekao je: ‘Napravit ću novu stvar’ i onda nas je uveo u ovu kriptovalutu. To je bila drugačija kriptovaluta osim INDXcoina u to vrijeme. Pa, ispostavilo se da je ta kriptovaluta prijevara”, rekao je.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!