Pastoru iz Nepala prijeti zatvor zbog kršćanske vjere: ‘Pronalazim utjehu u Bogu’

Pastor u Nepalu potencijalno će se suočiti s kaznom zatvora zbog molitve nakon što je Vrhovni sud njegove zemlje odbio njegovu žalbu.

Pastor Keshab Raj Acharya osuđen je na godinu dana zatvora zbog svoje vjerske aktivnosti i sada se mora suočiti s tom kaznom osim ako viši sud ne prihvati njegovu žalbu da se kazna pretvori u novčanu

Unatoč Acharyinoj nevolji – koja se smatra korakom unatrag za vjersku slobodu u Nepalu – propovjednik je rekao da ostaje postojan u svojoj vjeri.

“Iako je suočavanje s daljnjim zatvorskim kaznama uznemirujuće, nalazim utjehu u Bogu, vjerujući da je sve moguće kroz Njega”, rekao je Acharya u izjavi koju je objavio ADF International.

Također je pozvao druge zemlje da izvrše pritisak na Nepal kako bi osigurale njegovo oslobađanje i obranile osnovna ljudska prava na vjersku slobodu i izražavanje.

Pastor je ranije rekao da su gotovo tri mjeseca koje je proveo u zatvoru prije izricanja presude bila “vrlo teška” i da je često razmišljao o svojoj maloj djeci i ženi te da bi “vapio Gospodinu u molitvi”.

Pastor je optužen prema nepalskom kaznenom zakonu, koji zabranjuje dijeljenje vjere ili pokušaje obraćenja drugih na kršćanstvo. Zakon protiv pretvorbe stupio je na snagu 2018.

Godine 2021. osuđen je na dvije godine zatvora i novčanu kaznu od 20.000 nepalskih rupija, a sud mu je kasnije smanjio kaznu na godinu dana. Tragično, osuđen je na temelju tvrdnji jedne osobe, jer drugi navodno nisu dali potvrdu.

NAJNOVIJE!