Policija se ispričala djevojci nakon što joj je policajka rekla da ne smije pjevati kršćanske pjesme izvan crkve

Metropolitanska policija ispričala se djevojci nakon što joj je policajka rekla da ne smije pjevati kršćanske pjesme izvan crkve.

U priopćenju od utorka navečer je objašnjeno da je do navodnog kršenja došlo zbog nelicenciranog slušanja, a ne zbog sadržaja pjesama koje je pjevala.

Glasnogovornik je rekao: “Svjesni smo značajnih komentara na društvenim mrežama koji se odnose na ovaj incident. Isječak prikazuje 30 sekundi 43-minutnog razgovora u kojem širi kontekst nije odmah očit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🇬🇧Harmonie London (@harmonieldn)

„Nedozvoljeni autobusni promet je stalan problem u Westminsteru i tijekom razgovora službenica i njezini kolege nekoliko su puta objasnili zakon o autobusnom prijevozu.

Pojasnili su da je do kršenja došlo zbog samog pozivanja, a ne bilo čega što ima veze s pjesmama koje su pjevane. Službenica je pogriješila rekavši da se crkvene pjesme ne mogu pjevati izvan crkvenog imanja. Žao nam je zbog uvrede i nastavit ćemo s učenjem.”

Gospel pjevačica Harmonie London nastupala je u londonskoj ulici Oxford kada se dogodio incident.

U videu koji je 20-godišnjakinja u nedjelju objavila na svojoj Instagram stranici, policajka joj je rekla: “Ne, gospođice, usput, nije vam dopušteno pjevati crkvene pjesme izvan crkvenog imanja”.

Pjevačica je odgovorila: “Jeste, jeste, jeste”.

Policajka je zatim isplazila jezik i udaljila se nakon što ju je Harmonie London ispitivala o slobodi vjere i uvjerenja u Zakonu o ljudskim pravima.

Incident je izazvao mnogo bure na internetu, što je policija priznala u objavi na X u kojoj stoji: “Svjesni smo značajnih komentara na društvenim mrežama. Neki od komentara su osobni i uvredljivi. Ovo je neprihvatljivo.”

Harmonie London rekla je za MailOnline da se osjećala “tužno” i “poniženo” nakon upozorenja policajke da će joj oduzeti instrumente i zvučnike ako ne prestane pjevati.

Izvela je pjesme ‘Amazing Grace’ i ‘Goodness of God’.

NAJNOVIJE!