Polovica gledatelja serije The Chosen nisu kršćani, kaže kreatorica

Gotovo polovica gledatelja nadaleko hvaljene TV serije “Izabrani” (The Chosen) nisu kršćani, kaže jedna od vodećih kreatorica serije.

Serija, trenutno u svojoj četvrtoj sezoni, prikazuje život Isusa i njegovih učenika kako je dokumentiran u evanđeljima.

U intervjuu za Christian Headlines, Katherine Warnock, potpredsjednica The Chosen, izjavila je da je otprilike polovica gledatelja ili prakticiranje kršćana ili identificirano kao kulturni kršćani.

“Polovica je bila ili znatiželjna o kršćanstvu ili jednostavno [nije] imala kršćansku vjeru”, dodala je. “Bili smo duboko iznenađeni time.”

Prema Warnocku, podaci su također istaknuli značajan dio publike koja pripada generaciji Z ili mlađoj demografiji, prkoseći očekivanjima da će serija primarno privući starije gledatelje.

Warnock je također primijetila značajnu podjelu u gledanosti između muške i ženske publike.

Prethodno je napomenula da kreator serije, Dallas Jenkins, i pisci žele da se sve demografske skupine “upoznaju s autentičnim Isusom”, koji je privukao “sve tipove ljudi i svjetonazora”.

U intervjuu za časopis Peer u travnju 2023. , izvršni direktor je rekao da tim “Izabranih” ima “ogromnu strast prema generaciji Z” i da je šokiran, ali i ohrabren pozitivnim odgovorom mladih na seriju.

“Nemamo samo evangelike, katolike, protestante, baptiste. Imamo i agnostike, [ateiste], budiste, hinduse, čak i sotoniste koji nam svaki dan pišu, u redu, ‘Ova emisija mi mijenja život’, nastavio je Warnock.

“Ovo mi pomaže da prevladam depresiju, suicidalne ideje. Ovo mi pomaže—iako nisam kršćanin, sada sam postao Isusov učenik.’ To je prilično izvanredno.”

Na pitanje zašto mlađu publiku privlači serije The Chosen, Warnock je ukazala na “humanost i autentičnost” serije, dodajući “razigranost, intimnost, razigranost, dinamičnost, razornost”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!