Potomak proroka Muhameda s islama prešao na kršćanstvo: “Zaljubljen sam u Isusa!”

Iračanin Mohammed al-Sayid al-Musawii, danas kršten kao Joseph Fadelle, bio je istaknuta ličnost u muslimanskom svijetu, jer dolazi iz vodeće šijitske obitelji koja se smatra izravnim “potomkom” proroka Muhameda, utemeljitelja islama.

Međutim, napustio je taj život da bi slijedio Krista i obratio se na kršćanstvo.

Naime, tijekom služenja vojnog roka, Muhammad, mladi musliman na svoj užas otkriva da mu je cimer kršćanin. Muhamed tada pokušava obratiti svog cimera, ali on je taj koji biva čudesno obraćen.

U islamu je promjena vjere zločin, a Muhamedova obitelj čini sve da ga natjera da se odrekne nove vjere u Krista. Nakon prijetnji i udaraca dolazi zatvor i mučenje. Muhamed, koji je krštenjem postao Joseph, proživljava dugu kalvariju, ali ne popušta. Naposljetku, iz zatvora ga odvode rođaci koji mu prijete smrću ako se ponovno ne pokori islamu. Ustrijelili su ga i ostavili da umre.

Mnogi muslimani koji su napustili islam završili su mrtvi

Fadelle, 59 godina, koji svjedočanstvo iznosi u svojoj knjizi The Price to Pay, nedavno je posjetio Meksiko i sudjelovao u nizu konferencija koje je organizirala Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji, na kojima je podijelio svoje svjedočanstvo.

U razgovoru s ACI Prensa, podsjetio je da je on bio “vrlo važan lik u muslimanskoj religiji”, smatrajući se “izravnim potomkom Muhameda, njegove loze”.

Zbog obraćenja na katoličanstvo i krštenja 2000. godine, njegova je obitelj pokrenula progon protiv njega. Njegovi vlastiti roditelji tražili su da ga se pošalje u zatvor.

Prema Fadelleu, Kuran, sveta knjiga islama koja je “za svakog muslimana riječ Božja koja silazi s neba”, pokazuje “da je svakome tko želi prijeći na drugu vjeru dopušteno ubiti ga.”

“Trebao sam biti mrtav jer su me upucali u prsa”, rekao je, prisjećajući se kako ga je njegov stric Karim pokušao ubiti.

Mnogi muslimani koji su napustili islam završili su mrtvi, rekao je.

Međutim, “Bog me spasio i zbog njega sam ovdje, govorim i svjedočim”, unatoč stalnoj opasnosti s kojom bi se još uvijek mogao suočiti od susreta s islamskim ekstremistima.

Fadelleu Isus daje mir i spokoj usred nedaća i neizvjesnosti: „Zaljubio sam se u Isusa Krista i, štoviše, i On voli mene.”

NAJNOVIJE!