Poznati glumac postao katolik nakon snimanja filma “Padre Pio”

Glumac Shia LaBeouf rekao je da je postao katolik tijekom snimanja svog nadolazećeg filma “Padre Pio” te da je sada član Rimokatoličke crkve.

LaBeouf je svoje obraćenje otkrio u intervjuu s biskupom Robertom Barronom, piše narod.hr

Glumac se prvi put bavio crkvom dok je živio u samostanu franjevačke braće kapucina kako bi bolje razumio pokojnog mistika svetog Padre Pija, kojeg LaBeouf tumači u nadolazećem filmu.

Upuštajući se u projekt, LaBeouf je rekao da se nalazio na najmračnijoj točki u svom životu nakon niza javnih skandala. Privlačila ga je duhovnost i pridružio se raznim vjerskim grupama kako bi pronašao smisao, boreći se s mislima o bespomoćnosti i samoubojstvu.

“Imao sam pištolj na stolu. Otišao sam odavde”, prisjetio se Shia u intervjuu koji je trajao gotovo 90 minuta. “Nisam više želio biti živ kad se sve ovo dogodilo. Sramota kakvu nikad prije nisam doživio — sramota da zaboraviš kako disati. Ne znaš kamo ići. Ne možeš izaći van i uzeti naprimjer taco.”

“Ali također sam imao tu duboku želju da izdržim”, dodao je.

Glumac je opisao kako je iznenada pronašao vjeru tijekom svog istraživanja, rekavši da je njegov način razmišljanja u filmu bio usmjeren na njegovu karijeru, a ne na Boga. “Ovo je bila zadnja stanica vlaka. Nisam imao gdje otići – u svakom smislu”, rekao je.

“Sada znam da je Bog koristio moj ego kako bi me privukao k sebi. Odvlačio me od svjetovnih želja. Sve se to događalo istovremeno. Ali nebi bilo poticaja da uđem u svoj auto, odvezem se [do samostana ] da sam razmišljao: ‘Oh, spasit ću svoju karijeru’”.

Osjećao se “prevarenim” od Boga“

Međutim, dok je istraživao i igrao ulogu, LaBeouf je rekao da se osjećao “prevarenim” od Boga.“ I kad sam došao ovdje, dogodio se preokret. Kao da me netko prevario, tako je bilo”, ispričao je glumac. “Ne na loš način. Na način na koji to nisam mogao vidjeti. Bio sam toliko blizu tome da to nisam mogao vidjeti. Sada kada je vrijeme prošlo, vidim to drugačije.”

LaBeouf je opisao razgovor kroz svoje osjećaje i učenje o kršćanskom razumijevanju grijeha i oprosta kao ključ za izvlačenje iz mračnog razdoblja u njegovom životu. Glumac je rekao da se nije osjećao vrijednim bavljenja pobožnošću bilo koje vrste sve dok nije sreo druge koji su se moralno borili na načine koje on nikada prije nije vidio i osjećali se sigurnima.

Prošle godine, LaBeouf je optužen za dva prekršaja – sitnu krađu i nanošenje štete – nakon što je ukrao muškarcu šešir u tučnjavi. Samo nekoliko mjeseci kasnije, njegova bivša djevojka i pop zvijezda FKA Twigs tužila ga je zbog njegovog navodnog zlostavljanja. Još jedna bivša djevojka navedena je u tužbi i također je tvrdila da ju je LaBeouf zlostavljao.

“Vidjeti druge ljude koji su sagriješili više nego što sam mogao uopće mogao zamisliti, a da su također pronađeni u Kristu natjeralo me da se osjećam kao, ‘Oh, to mi daje nadu’”, rekao je LaBeouf biskupu.

Za obraćenje je ključna bila tradicionalna latinska misa koju mu je približio Mel Gibson

Glumac je tijekom intervjua naglasio da je unatoč svom intenzivnom uronjenju još uvijek nov u vjeri i da nije stručnjak za različite aspekte religije. Kad je počelo njegovo obraćenje, LaBeouf i braća nisu bili sigurni ni je li ikada bio kršten. “Nisam znao da sam kršten. Bio sam kršten ranije u životu i nisam se toga čak ni sjećao. Moj me ujak krstio”, objasnio je.

LaBeouf je rekao biskupu Barronu da je tradicionalni oblik katoličke mise – koja se slavi na latinskom – bila ključna i za njegovo obraćenje i za njegovu izvedbu kao glumca koji glumi Pija. “Dok smo vježbali latinsku misu, doživljavao sam istinski emotivna iskustva”, dodao je.

NAJNOVIJE!