Poznati svećenik napustio Englesku crkvu: Ne mogu podržati grijeh!

Anglikanski svećenik Rico Tice je napustio Englesku crkvu, rekavši da je napustila svoja biblijska stajališta o seksualnosti i da on mora “pokazati neko jasno odvajanje” od nje.

Svećenik, koji je možda najpoznatiji po tome što je suautor tečaja evangelizacije Istraženo kršćanstvo, rekao je da se i dalje smatra “anglikancem od kolijevke do groba” i smatra da je trenutna situacija krajnje srceparajuća.

Međutim, rekao je da ne može ostati dok se stavovi crkve o istospolnim brakovima i pokajanju sukobljavaju s njegovima.

Ovaj 57-godišnjak, koji je sada počeo pohađati međunarodnu Prezbiterijansku crkvu u blizini mjesta gdje njegovi sinovi idu u školu, rekao je da ga je “putanja crkve prema potvrđivanju istospolnih brakova, posebno novih Molitvi ljubavi i vjere” ostavila i drugi teška srca, a on je morao nešto učiniti u vezi s tim, piše Premier Christian News.

Rekao je za Evangelicals Now: “Bio sam jedan od šest evanđeoskih vođa … koji su pisali Justinu Welbyju i svim biskupima objašnjavajući našu duboku ‘težinu srca, duše i uma’ o daljnjoj putanji Crkve prema potvrđivanju istospolnih brakova, posebno nove Molitve ljubavi i vjere. Pozvali smo nadbiskupa da se odupre utjecaju kulturnih vrijednosti kada su one u suprotnosti s biblijskim, a učinili smo to jer je to štetilo našoj mogućnosti suradnje s vjernim kršćanima drugih denominacija… Od njega nismo dobili nikakav sadržajan odgovor, a to je bio ključni trenutak u mojoj odluci da odem.”

Engleska crkva ne propovijeda pokajanje

Rekao je da je bio “naivan” u vezi s trenutnom kulturom Engleske crkve, nikad ne misleći da će vidjeti “tako jasno, sveprisutno poricanje kršćanske potrebe da se pokaju za svaki grijeh koji počine.”

Bivši viši svećenik u All Souls, Langham Place, London, rođen je u Čileu i odrastao u Ugandi i Zairu. I ranije je javno govorio o svom neslaganju s učenjem Engleske crkve o seksualnosti, povukavši se iz iz radne skupine za evangelizaciju 2018. Rekao je Udruzi Billy Graham da se sukobio s biskupom Liverpoola, koji je Ticeov stav nazvao farizejskim.

Tice je rekao da želi da ljudi znaju da je za njih dok govori. Dodao je: “Gospodin će počastiti one koji se nađu vjernima. Postoji skupina anglikanskih svećenika koji se bore s istospolnom privlačnošću, ali znaju da moraju biti u celibatu kako bi slijedili Krista. Mislim da je jako važno da se njihova priča čuje. Svaki dan usmjeravam ljude na njihovu web stranicu, LivingOut.org.”

Evangelizator je zadržao svoju Dozvolu za propovijedanje i još uvijek može govoriti u crkvama Engleske crkve.

NAJNOVIJE!