DJ svećenik zgrozio katolike svojim izjavama o spolnim radnjama izvan braka

DJ svećenik je umanjio spolne radnje počinjene izvan braka, koje se prema katoličkoj doktrini smatraju grijesima.

“DJ svećenik” koji je puštao techno glazbu prije završne papine mise na ovogodišnjem Svjetskom danu mladih u Lisabonu, Portugal, suočava se s nadzorom nakon što su se pojavile arhivske snimke na kojima se vidi kako brani sodomiju i daje dvosmislene komentare o praksi masturbacije.

Tijekom intervjua u podcastu “Maluco Beleza” u Portugalu 23. rujna 2020., otac Guilherme Peixoto umanjio je spolne radnje počinjene izvan braka, koje se prema katoličkoj doktrini smatraju grijesima.

Svećenikove izjave, iako izrečene u rujnu 2020., nedavno su ponovno dobile pozornost kada je intervju objavljen na katoličkoj Facebook stranici, prenosi Lifesite News.

DJ svećenik opravdava sodomiju

Voditelj podcasta Rui Unas ispitivao je Peixota o grešnoj prirodi koja okružuje prakticiranje sodomije. Unas je upitao:

“Ako se netko upusti u čin sodomije, sporazumno s partnerom, pa čak i uz određeno nasilje, s nekim nekonvencionalnim i neortodoksnim ponašanjem u tom smislu, ali se u svojoj savjesti ne osjeća krivim i smatra da nije prekršio svoje dostojanstvo, je li sve u redu?”

Na što je Peixoto odgovorio:

“Mislim da da. Mislim da je tako jer je to ojačalo ljubav među njima; sve što se događa u spavaćoj sobi je osobna stvar.”

“Imamo svećenika koji će odgovoriti na ovo!”

Oduševljen svećenikovim potvrdnim odgovorom, domaćin je uzviknuo: “Imamo svećenika koji će odgovoriti na ovo!” Unas se nastavio raspitivati ​​o moralnom stavu katolika u pogledu masturbacije, a Peixoto je izjavio: “Sve su te stvari vrlo osobne. I mislim da nema smisla da netko dolazi svećeniku i priča o tome.”

Opravdavajući zašto katolik ne bi trebao tražiti svećenikovu ispovijed za ovaj grijeh, svećenik je rekao:

“Postoji grijeh protiv čistoće, a svaka osoba zna svoje postupke. Crkva ne treba koristiti tablicu da diktira što svaka osoba može učiniti i gdje bi to trebala učiniti u smislu seksualnosti… Važno je da svaka osoba zna umanjuje li čin koji je počinila njeno ljudsko dostojanstvo ili ne. I odatle, to je osobna stvar za svakoga. Katolička crkva ne treba intervenirati.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!