Što britanski tinejdžeri misle o Isusu? Rezultati ankete bi vas mogli iznenaditi!

Nova studija grupe Barna sugerira da su britanski tinejdžeri otvoreni prema Isusu, dok je znatna manjina zainteresirana za učenje o kršćanstvu.

Barnina studija Open Generation Global intervjuirala je 1000 britanskih tinejdžera u dobi od 13 do 17 godina i otkrila da oni imaju više pozitivnu nego negativnu percepciju Isusa.

Trećina (34%) britanskih tinejdžera izjavila je da Isus nudi nadu ljudima i da Mu je stalo do njih. Nešto više od četvrtine reklo je da je vrijedan povjerenja (24%) i velikodušan (23%).

Više od trećine (37%) ima neku razinu motivacije da nauči više o kršćanskim spisima, dok gotovo polovica (43%) vjeruje da je Isus bio razapet.

Studija je također otkrila da je više od polovice britanskih tinejdžera “orijentirano na pravdu” (54%), ali im nedostaje samopouzdanja i predanosti djelovanju.

Među onima koji su se identificirali kao predani kršćani, 52% je reklo da im je jako stalo do nepravde, ali nisu sigurni u ulogu Crkve i njezinih vođa u pravdi.

Samo 13 posto tinejdžera vjeruje da je Isus aktivan u današnjem svijetu

Unatoč pozitivnim stavovima prema Isusu, samo 13% vjeruje da je Isus još uvijek aktivan u današnjem svijetu.

“Podaci u ovom izvješću otkrivaju da su tinejdžeri u Ujedinjenom Kraljevstvu u formativnom i nesigurnom razdoblju života”, rekao je David Kinnaman, glavni izvršni direktor Barna Group.

VIDI OVO: 12 stvari koje svaki kršćanski tinejdžer treba znati

„Ohrabrujuće je vidjeti da su otvoreni prema Isusu, pokazuju interes da nauče više o Bibliji i motivirani su za rješavanje nepravde u svijetu.”

Britanski tinejdžeri nemaju povjerenja u ulogu Crkve

“No, također smo primijetili izazove, uključujući nedostatak povjerenja britanskih tinejdžera u njihovu sposobnost da ostvare utjecaj i njihovu nesigurnost oko uloge kršćanske Crkve u rješavanju nepravde.”

“Naš cilj za ovu studiju je pomoći crkvama i kršćanskim vođama u Ujedinjenom Kraljevstvu da se angažiraju, poučavaju i podrže ovu generaciju u usponu koja ulazi u odraslu dob.”

Studija je provedena u partnerstvu s tvrtkama World Vision, Alpha UK i Biblica.

NAJNOVIJE!