Supruga Jordana Petersona na Uskrs pristupila Katoličkoj crkvi

Tammy Peterson, supruga poznatog kanadskog pisca i psihologa Jordana Petersona, pristupila je Katoličkoj Crkvi, pripisujući svoj oporavak od terminalnog raka snazi ​​molitve krunice i drugih molitvi.

Njezino je obraćenje formalizirano tijekom mise uskrsnog bdijenja u crkvi Svete krunice u Torontu, Ontario.

Jordan Peterson podijelio je svoja razmišljanja o vjeri svoje supruge s EWTN Newsom, napomenuvši: “Bilo je jako dobro za nju.” Također je rekao da je to “sjajno” za njihov brak.

Tammy Peterson, supruga najistaknutijeg kanadskog psihologa Jordana Petersona, koja je preživjela rak, prošle godine je javno izjavila da je pristupila Obredu kršćanske inicijacije odraslih (RCIA) nakon desetljeća traganja za istinom.

Rođena je u protestantskoj obitelji

Podrijetlom iz Fairviewa u Alberti, grada s oko 2000 stanovnika, Tammy je rođena u protestantskoj obitelji, ali je ostala bez formalnog vjerskog odgoja kada su njezini roditelji prestali ići u crkvu. Međutim, s katoličanstvom je upoznata preko svoje 104-godišnje prabake katolkinje koja je svakodnevno nosila krunicu.

Tammy, koja je i sama poznata po svom podcastu The Tammy Peterson Podcast, otkrila je da ju je stalna potraga za istinom dovela do Katoličke Crkve.

Supruga Jordana Petersona najavila da će za Uskrs pristupiti Katoličkoj Crkvi
Snimka zaslona: YouTube/Jordan B Peterson

Godine 2015. Tammyno zdravlje počelo se drastično pogoršavati jer je patila od jakih bolova zbog artritisa. Dvije godine kasnije, baš kad je Jordan postao poznat kao autor bestselera i komentator konzervativnih medija, njezin artritis je postao toliko jak da nije mogla hodati gore-dolje po stepenicama.

Otprilike u to vrijeme, Tammy je bila podvrgnuta biopsiji nakon što je skeniranjem pronađena sjena na njezinom lijevom bubregu. Pregledi su otkrili da Tammy ima rak bubrežnih stanica.

“Kada me [moj liječnik] odveo u ordinaciju, ruke su mu se tresle i dao mi je papire da potpišem da ću ići na drugu operaciju te je rekao: ‘Žao mi je, ali napravili smo još jednu biopsiju i ono što imate je mnogo više agresivnije nego što smo mislili. Imate ono što mislimo da je 10 mjeseci života.’ I moj suprug i ja bili smo prilično šokirani”, prisjetila se.

Pronašla je Boga usred patnje

Iako su tumori uspješno uklonjeni, Tammy je kasnije patila od komplikacija, zbog čega je hospitalizirana. Liječnici su bili zbunjeni što je uzrok njezine bolesti i podvrgnuli su joj se bezbrojnim testovima koji su dali neuvjerljive rezultate.

Uskoro Tammy nije mogla jesti, jako je smršavila, a kosa joj je otpala dok su se liječnici borili da pronađu izvor bolesti.

Tammy je otkrila da ju je njezina bliska prijateljica Queenie Yu odmah došla podržati kad se razboljela. Yu, katolička obraćenica, članica je Opusa Dei.

“Srećom, Queenie je bila tu i molitve su me održale”, rekla je Tammy.

Pronašla Boga usred patnje
Tammy i Quennie Yu (snimka zaslona: YouTube)

Yu je otkrila da je “donijela krunicu koju je blagoslovio papa Franjo, malu brošuru o tome kako moliti krunicu i sliku Gospe i malog Isusa na kineskom.”

“Jordan i Tammy bili su zajedno u bolnici i oboje su mislili da je slika prekrasna. I kad je vidjela krunicu, rekla je: ‘Ma to je krunica.’ Rekla sam, ‘O, znaš što je to.’ Rekla je, ‘Da, ali ne znam kako se njome služiti'”, dodala je Yu.

Prijateljstvo Yu i Tammy samo se produbilo tijekom njezine petotjedne hospitalizacije. Veći dio vremena provele su razgovarajući o vjeri i obitelji i moleći zajedno svako jutro krunicu.

Yu je opisala svoje iznenađenje kako je Tammy rasla u duhovnoj zrelosti kroz svoju patnju u bolnici.

“Pitala sam je: ‘Zašto si rekla da je tvoja bolest dar kad si prolazila kroz toliko boli, a tvoja je obitelj patila?’ Rekla je: ‘Zato što sam kroz svoju bolest pronašla Boga'”, prisjetila se Yu.

Molitva je “ublažila dio boli”

Tammy je otkrila da je molitva “ublažila dio boli” koju je trpjela tijekom tog vremena.

Nakon dugotrajnog boravka u bolnici u Torontu, Tammy je otputovala u Philadelphiju na daljnje pretrage. Prije odlaska Tammy je primila blagoslov od svog prijatelja fra. Erica Nicolaija. Nicolai je također podijelio devetnicu svetom Josemariji Escrivi, osnivaču Opusa Dei, za koju Tammy kaže da je vjerno molila.

Međutim, kada je došao dan za Tammynu operaciju, liječnici su otkrili da se medicinski problem riješio sam od sebe i otkazali operaciju.

Prema Tammy, njezino čudesno ozdravljenje, koje se dogodilo petog dana njezine devetnice, rezultat je Božje intervencije, uz to i radikalne promjene u prehrani gdje je izbacila sve osim mesa i vode.

NAJNOVIJE!