8-mjesečna beba Indi je noćas umrla: “Žena i ja smo ljuti, slomljenog srca i posramljeni”

8-mjesečna beba koja je tijekom vikenda isključena s aparata za održavanje života, umrla je tijekom noći, rekao je obiteljski odvjetnik.

Njezini roditelji Dean Gregory i Claire borili su se za poništavanje nekoliko sudskih odluka u vezi s liječenjem njihove kćeri, ali nisu uspjeli.

“Indin život se završio u 1:45. Clare i ja smo ljuti, slomljenog srca i posramljeni. Nacionalna zdravstvena služba i sud ne samo da su joj oduzeli šansu da ima duži život, već su joj oduzeli i dostojanstvo da umre u obiteljskom domu kojem pripada. Uspjeli su u tome da joj uzmu tijelo i dostojanstvo, ali nikada joj ne mogu uzeti dušu”, rekao je njen tata Dean.

Rekao je da su se pokušali “riješiti Indi a da to nitko ne primijeti, ali smo se pobrinuli da je zauvijek pamte”.

Foto: GoFundMe.com

“Znao sam da je posebna od dana kada se rodila. Claire ju je držala kada je udahnula posljednji put”, dodao je otac.

Indi je rođena u veljači s rijetkom mitohondrijskom bolešću. Britanski liječnici koji su je liječili rekli su da je jako patila i da je liječenje bilo uzaludno.

Prebačena na palijativnu skrb tijekom vikenda nakon što je odbijena žalba njenih roditelja na odluku suda da bude skinuta s aparata. Roditelji su tražili da joj dozvole da je odvedu kući.

Nisu je uspjeli ni prebaciti u bolnicu u Rimu, gdje joj je ponuđen nastavak liječenja, a Italija joj je dala državljanstvo.

Svijet je danima pratio bitku bebe Indi za život, koja se nažalost okončala tužnom viješću.

Molimo Boga da utješi ožalošćene roditelje!

NAJNOVIJE!