“Ako je Danka na snimci iz Beča, roditelji su u ozbiljnom problemu”, tvrdi detektiv

Sedmi je dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora. Policija je iz Beča dobila snimak na kojem je djevojka navodno nestala.

Nakon objave snimke, za koju se vjeruje da je dvogodišnja Danka Ilić, Interpol je raspisao potragu. Na snazi ​​je žuta tjeralica.

Braca Zdravković, privatni detektiv, gostovao je u Jutarnjem programu gdje je govorio o ovoj temi. Prvo se dotakao Interpolove žute tjeralice.

“Crvena tjeralica vrijedi kada je nešto 100 posto sigurno i kada određenu osobu treba privesti, a da se točno zna gdje se nalazi. Žuta tjeralica, nije sto posto sigurna. Ovo su samo pretpostavke da je djevojka viđena u Beču. Volio bih da je ona stvarno tamo snimljena. Međutim, ono što me zabrinjava u cijeloj ovoj priči s tim snimkama je to što su prije samo tjedan dana počele kružiti snimke kako neke Rumunjke kupuju dijete. Meni ovo dijete liči na ono dijete koje je prije tjedan dana kružilo internetom”, rekao je Zdravković za Kurir.

Djeca u toj dobi jako liče jedno na drugo

Očevidac koji je snimio video izjavio je da se dijete nije odazivalo na ime kojim su ga Rumunjke zvale te da se opiralo. Maja Jovanović, glavna tajnica Ureda za borbu protiv trgovine ljudima otkrila je na što ovaj opis ukazuje.

“Djeca u toj dobi jako liče jedno na drugo. Također djeca u toj dobi mogu biti ljuta na roditelje i ignorirati ih. Tako da nije potvrđeno da je na snimci djevojčica Danka Ilić i u tom slučaju se potraga mora nastaviti” rekla je Jovanović.

Roditelji su debelo u problemu?

Zdravković se dotaknuo snimke djevojčice iz Beča i otkrio kako su tako brzo uspjeli prijeći granicu ako je mala Dankinja stvarno na toj snimci.

“Ako je to točno, da je ta djevojčica Danka. To ukazuje da su roditelji debelo u problemu. Poslije samog nestanka djeteta, nakon 20 minuta, policija iz Bora je bila na samom licu mjesta. To je ipak jako mali period da se pređe granica. To ukazuje da je dijete dan prije toga već prešlo u Rumunjsku, iz Rumunjske za Beč… Također, da je otmica u pitanju zbog nekog interesa novca ili trgovine organima dijete ne bi bilo ovako izvedeno na javno mjesto”, rekao je Zdravković.

Novinarka Vera Marjanović tvrdi da mnoge informacije dostupne u Srbiji ne odgovaraju onima u Austriji.

“Očevidac koji je snimio video rekao je austrijskoj policiji da je dijete vrištalo i bježalo. Da su žene s njom razgovarale na rumunjskom. Puno je informacija u našim medijima koje se ne poklapaju s onim što mi znamo ovdje u Beču”, rekla je novinarka, prenosi Kurir.rs.

NAJNOVIJE!