Američki Odjel za zdravstvo želi ukloniti “oca” i “majku” iz zakona o skrbi o djeci

Bidenova administracija potiče na unaprjeđenje jednakosti za LGBTQI+ zajednicu.

CatholicVote je otkrio još neobjavljeni zakonski prijedlog američkog Odjela za zdravstvo i socijalne usluge (HHS) koji planira ukloniti “majka”, “otac”, “očinstvo”, “njegov” i “njezin” iz zakona koji se odnose na skrb o djeci.

Ova inicijativa usklađena je s izvršnim naredbama predsjednika Bidena koje potiču na unaprjeđenje jednakosti za LGBTQI+ zajednicu.

Nadalje, predložena uredba je u skladu s “Zakonom o poštivanju braka”, koji priznaje sve oblike braka i obiteljskih struktura.

Uredbu su podnijeli Ured za uzdržavanje djece (OCSS), Uprava za djecu i obitelj (ACF) te HHS, a predlaže zamjenu rodno specifičnih izraza s rodno neutralnim pojmovima gdje god je to primjenjivo.

Također, uvodi novu definiciju “roditeljstva” koja priznaje raznolikost obiteljskih struktura. CatholicVote izražava zabrinutost zbog ovog prijedloga te ga naziva “remontom američke obitelji” i “treperećim crvenim svjetlom” za katolike koji brinu o budućnosti svoje zemlje.

Naglašava da bi ovo trebao biti alarmantan trenutak za katolike i sve kršćane u Sjedinjenim Državama, upozoravajući na postupno urušavanje obitelji i temeljnih uvjerenja.

NAJNOVIJE!