Arheolozi pronašli “brod” sličan Noinoj arci iz Biblije

Arheolozi su pronašli „formaciju sličnu brodu“ u Istočnoj Turskoj koristeći 3D skeniranje. Čini se da odgovara biblijskom opisu Noine arke. 

Projekt „Noah’s Ark Scans“ kojeg vodi Andrew Jones i drugi arheolozi, probio je područje iskapanja koristeći radar GPR. Navodno je pronađena formacija slična brodu ispod zemlje koja odgovara opisu Noine arke iz Biblije. 

„Ovo nije ono što biste očekivali vidjeti da je ova iskopina samo jedan veliki kamen. Ili akumulacija raznog otpada od protoka blata“, rekao je Andrew, „No ovi rezultati su točno ono što biste očekivali ako je riječ o ručno pravljenom brodu koji se podudara s biblijskim opisom.“ 

Ujedno, taj „brod“ je „iste dužine“ kao arka. Dugačak je oko 150 metara ili 300 lakata prema Bibliji. 

VIDI OVO: Noina arka: Postoje li dokazi koji potvrđuju njeno postojanje?

No, unatoč tom nevjerojatnom otkriću, neki geolozi smatraju da ta formacija nije arka. Za njih je to samo neobična formacija kamena. 

Ryan Mauro, koji je dio projekta kaže da su nedavna otkrića autentična. Ona podupiru opis biblijske arke. 

„Ovo je potpuno druga priča“, rekao je Ryan, „Oni koji sumnjaju svoje ideje zasnivaju na onome što je otkriveno prije nekoliko desetljeća i zasnovano je na ograničenim podatcima u usporedbi s onim što imamo sada. Dok sam više istraživao, postajao sam sve uvjereniji da ovaj projekt zaslužuje moju podršku i da je ključno otkriti istinu o Durupinar području.“ 

Nadalje, tradicionalno je Noina arka (Postanak 8,4) navodno locirana blizu planina Ararata, u Mount Tendüreku. Nadalje, prema stranici Noah’s Arc Scansa, turski vojni kapetan Ilhan Durupinar otkrio ju je 1959. godine. Uskoro nakon toga, prvo je otkriće zainteresiralo mnoge geologe i arheologe. 

NAJNOVIJE!