Beba je primila lijek nakon kojeg joj je srce stalo: Roditelji tri godine žive u agoniji

Jednomjesečna beba Orla umrla je 2020. nakon što joj je srce stalo “zbog pogreške liječnika”, a njezini roditelji Amber i Lee kažu da su proživjeli “svoju najgoru noćnu moru”.

Obitelj je rekla da sada žive sa slomljenim srcem i “neopisivom boli” dok svaki dan ponovno proživljavaju smrt svoje djevojčice zbog “liječničke pogreške”, izvještava Mirror.

Roditelji Amber Cutts i Lee Clayton iz Velike Britanije objasnili su da je djevojčica umrla jer su liječnici pogriješili kada su joj dali lijekove za nepravilan rad srca.

Malena Orla umrla je samo sat vremena nakon što je primila lijek adenozin.

Problemi su počeli nakon što je djevojčica Orla počela imati problema s hranjenjem, no majci je liječnik opće prakse rekao da samo malo više pazi na nju. Sutradan je otišla u bolnicu gdje je djevojčici dijagnosticirana supraventrikularna tahikardija (SVT), kada srce kuca mnogo brže od normalnog.

Djevojčica je umrla prije tri godine, a roditelji još uvijek pokušavaju otkriti što se točno dogodilo. Istraga o njezinoj smrti trebala bi započeti sljedeći tjedan.

“Sjećam se da sam poljubio Orlu i rekao joj da bude hrabra i jaka, da je tata ovdje i da ćemo se uskoro vratiti. Tada smo posljednji put vidjeli Orlu budnu i to je sjećanje koje nas proganja svaki dan”, rekao je otac Lee.

Roditelji su proživjeli noćnu moru

Kaže da su nakon vijesti da je Orla umrla proživjeli “najgoru noćnu moru”.

“Nemam pojma koliko smo sjedili, samo smo sjedili i mazili je, plakali, pričali i pjevali joj. Pokušali smo pet puta izaći iz sobe, ali nismo mogli, jer nismo htjeli da Orla bude sama”, dodao je.

“Osjećao sam se slomljeno dok smo hodali kući, prisjećajući se kako je bilo kad smo se vraćali iz bolnice kad se rodila”, objasnio je.

“Dan kada je Orla umrla naši životi su se zauvijek promijenili. Gotovo je nemoguće pronaći riječi za opis boli s kojom živimo svaki dan. Orla je bila najslađa djevojčica i osjećamo se tako blagoslovljenima što je imamo kao našu kćer, ali više od svega želimo je još uvijek s nama”, zaključio je Lee.

Čovjek je naveo da je istraga nešto za što se bore ove tri godine i znaju da će biti bolno.

Saslušanje je zakazano kako bi se ispitala skrb koju je Orla primala, uključujući dane liječenja prije njezine smrti u srpnju 2020.

Amber je 10. srpnja 2020. nazvala liječnika opće prakse jer je primijetila da djevojčica ima problema i da joj je loše.

Sutradan je prebačena u bolnicu gdje joj je dijagnosticiran ubrzan rad srca. U Kraljevskoj bolnici Chesterfield dali su joj lijekove i za nekoliko minuta do sat vremena došlo je do srčanog zastoja. Proglašena je mrtvom oko 20 sati istog dana.

NAJNOVIJE!