Bebu umalo živu pojeli štakori, odgrizli joj prste: Roditelji tvrde da nisu čuli plač

Liječnici su otkrili da je beba samo na čelu, obrazu i nosu imala više od 50 ugriza glodavaca.

Troje odraslih uhićeno je u Indiani nakon što su štakori umalo živu pojeli šestomjesečnu bebu o kojoj su se brinuli. Dječak je bio prekriven krvlju, s oguljenim prstima.

Dječakova majka, otac i teta uhićeni su i optuženi za zanemarivanje djeteta, javlja Independent.

Dječakova majka, Angel Schoenabaum, 31, optužena je za zanemarivanje djeteta koje je rezultiralo teškim ozljedama. Optuženi su i bebin otac David Schoenabaum (31) i teta Delaina Thurmon (25) koja ima dvoje djece.

Svi su živjeli u istoj kući u kojoj se dogodio stravičan incident.

Policija je poslana u njihov dom 13. rujna nakon što je David prijavio da bebi treba pomoć. Rekao je da su se probudili i pronašli bebu “prekrivenu krvlju” te da su joj prsti bili sažvakani.

Liječnici su otkrili da je beba samo na čelu, obrazu i nosu imala više od 50 ugriza glodavaca. Komadići mesa nedostajali su na svim dječakovim prstima i palcu na desnoj ruci, otkrivajući kost.

Beba je imala i ugrize po rukama, nogama, stopalima i prstima.

Bolničari koji su prvi stigli uspjeli su stabilizirati bebu i odvesti je u bolnicu, gdje je po dolasku imala temperaturu od oko 33 stupnja i krvni tlak 50/30.

Beba je helikopterom prebačena u specijaliziranu bolnicu u Indianapolisu.

Liječnici su rekli policiji da je beba imala “gotovo smrtonosni susret” jer su glodavci jeli njezino meso.

Uhićeni roditelji i teta; Foto: Policija

“Na temelju onoga što su liječnici rekli detektivima, beba je bila vrlo blizu smrti. Dječak je izgubio toliko krvi da mu je bila potrebna transfuzija. Morali se amputirati nekoliko prstiju”, rekao je detektiv.

Dodala je da su za to saznali tek jer se tata probudio i zatekao bebu u krvi.

Nakon pretrage kuće policija je rekla da je soba u kojoj su spavali beba i roditelji bila puna smeća i štakorskog izmeta.

Krv je bila razmazana po dječjem krevetiću i dekici, kao i po spremniku za pelene u kojem su bili tragovi stopala glodavaca.

Unatoč tome što je beba spavala pored roditelja, tvrde da je nisu čuli kako plače.

“Ovo je slučaj u kojem su štakori živjeli u kući. Kuća je bila puna glodavaca. Rekli su da su se pokušali riješiti štakora”, rekao je detektiv.

Roditelji su rekli da imaju problem s miševima od ožujka te su kontaktirali službu kako bi pokušali riješiti problem.

Svi su u pritvoru, roditeljima je određena jamčevina od 10.000 dolara, a teti 2.500 dolara. Na sudu bi se trebali pojaviti krajem tjedna.

NAJNOVIJE!