Beskućnik spasio djevojku u Francuskoj od pokušaja silovanja imigranta

Mladu trkačicu nasilno je u utorak napao dok je trčala kroz park u francuskom gradu Toulouseu nigerijski ilegalni imigrant koji navodno tvrdi da ju je htio ubiti i već je bio predmet pet naloga za deportaciju.

Incident se dogodio malo prije 14 sati u malom parku zapadno od grada kada je 27-godišnju Lolu napao osumnjičenik koji ju je pokušao silovati uz prijetnju nožem.

Francuski list Le Parisien izvijestio je kako joj je muškarac skinuo tajice i naredio joj da “pusti”, no Lola se opirala i vikala u pomoć, zbog čega ju je osumnjičeni nekoliko puta udario šakom u lice i pokušao zadaviti.

Lolina sudbina možda bi bila zapečaćena da nije bilo 58-godišnjeg beskućnika koji je čuo njenu molbu za pomoć i intervenirao, natjeravši osumnjičenika u bijeg.

Pripadnici hitne pomoći zbrinuli su žrtvu na mjestu događaja i pobrinuli se za šokiranu djevojku.

Vlasti su na mjestu događaja pronašle nož, tenisice i kapu osumnjičenika, a očevidac je uspio fotografirati osumnjičenika.

Sljedeći dan, 32-godišnji Nigerijac predao se policijskoj postaji u Marseilleu gdje je uhićen i zadržan u pritvoru.

U četvrtak je javni tužitelj Toulousea Samuel Vuelta Simon potvrdio da je osumnjičenik ilegalno boravio u Francuskoj i da je bio poznat vlastima. Podnio je više zahtjeva za francusko državljanstvo od 2018., a svi su odbijeni.

Francuski mediji također su izvijestili da je osumnjičeniku prethodno izdano pet naloga za napuštanje francuskog teritorija.

Podrazumijeva se da je tijekom policijskog razgovora osumnjičenik tvrdio da je želio ubiti žrtvu, što je rezultiralo nadogradnjom optužbi protiv čovjeka od strane javnog tužitelja na pokušaj ubojstva i teško silovanje.

NAJNOVIJE!