Snimka zaslona: YouTube

Biskup Athanasius Schneider iz Astane u Kazahstanu potaknuo je katolike da prozovu papu Franju zbog njegove podrške “blagoslova” homoseksualnih parova baš kao što je dijete prozvalo cara jer je “gol” u narodnoj priči Hansa Christiana Andersona “Carevo novo ruho.”

U intervjuu u četvrtak s podcasterom ocem Danielom Mariom Klimekom, biskup Schneider komentirao je rasprostranjenu osudu Fiducia Supplican od strane prelata diljem svijeta, uključujući biskupe u Poljskoj, Africi, Ukrajini, Grčkoj i Mađarskoj.

“Ovo je očit znak da je ovaj dokument sam po sebi neprihvatljiv za svakoga tko se još uvijek služi razumom, tko još ima zdrav razum”, rekao je Schneider Klimeku, nazivajući Fiducia Supplicans “očitim blagoslovom za grijeh” u “vrlo lukavom sofističkom obliku”, prenosi Lifesitenews.com.

Suočeni s “mentalnim akrobacijama” uključenim u opravdavanje blagoslova za homoseksualne parove, prelati inzistiraju na tome da ih Vatikan ne može smatrati “idiotima”.

Schneider je naglasio da se vatikanski dokument posebno odnosi na “parove”, što je “na našem jeziku… za seksualni odnos”, “i stoga je reći da će samo blagosloviti par, ali ne i vezu, obmana i uvreda”.

Usporedio je vatikansko promoviranje očite pogreške s pričom “Carevo novo ruho” u kojoj car paradira gol nakon što su mu prevaranti rekli da su ga obukli u odjeću nevidljivu samo onima koji su nesposobni ili glupi.

Svi oko njega šute unatoč njegovoj golotinji jer su prihvatili istu prijevaru i boje se da ih ne proglase budalama. Tek kad dijete vikne “car nema haljine”, ljudi shvate da su prevareni.

“Dakle, moramo biti ovo dijete i reći sa svim poštovanjem, ‘Sveti Oče ovo nije istina što radite.’ Najprije oštećujete vlastitu dušu… a onda dovodite u opasnost cijeli svijet”, potaknuo je Schneider.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare