Biskup se ispričao što je Joea Bidena nazvao ‘glupim’ jer ne razumije katolicizam

Biskup Robert Gruss iz Saginawa, Michigan, u petak se ispričao jer je predsjednika Joea Bidena nazvao “glupim” tijekom govora ranije ovog mjeseca.

Biskup Robert Gruss iz rimokatoličke biskupije Saginaw u Michiganu objavio je u petak izjavu u kojoj se ispričava: “U nedavnom govoru o opraštanju i neopraštanju, moji su komentari o predsjedniku Sjedinjenih Država izvučeni iz konteksta. Govorio sam u kontekstu opraštanja predsjedniku i svim ljudima u vladi koji nas uvrijede svojim riječima i djelima – da ne možemo gajiti ljutnju prema njima jer bi to bilo grešno.

Gruss je priznao da je “upotrijebio riječ ‘glup’ u odnosu na predsjednika Bidena, što je bila loša procjena u izboru riječi.” Dodao je: “Nije bila namjera omalovažavanja i ispričavam se.”

“Nastavit ću moliti za predsjednika i sve političke vođe da budu vođeni Duhom istine”

“Potičem ljude svih vjera i dobre volje da mole za našu veliku naciju.”

U raspravi 5. travnja Gruss je istaknuo važnost oprosta. Tijekom svojih primjedbi, inzistirao je na tome da se “oprost ne odnosi samo na ljude”, već da se oprost također odnosi “na odnose”.

“Imamo odnos s vladom”, rekao je Gruss. “Ako gajite loše, negativne osjećaje ogorčenosti prema našem predsjedniku, niste slobodni.”

Gruss je sugerirao da neoprostiti Bidenu znači “dopustiti mu da kontrolira vas i vaše misli, vaše riječi i vaše postupke”. Upozorio je: “Ako vam on predstavlja problem, onda su te misli, riječi i djela negativni i izaći će na vidjelo.”

“Tada činimo grijeh”, objasnio je. “To je grijeh.”

Gruss je upitao publiku “Koliko ste puta priznali svoju ljutnju prema predsjedniku?”, izazvavši smijeh okupljenih. Inzistirao je da je ‘ozbiljan’, dodajući: “Ne šalim se.”

“Nisam ljut na njega, samo je glup”, izjavio je Gruss, izazvavši još više smijeha. Vjerski vođa je izjavio da je Biden imao “neznanje u smislu nepoznavanja” i naglasio da ne optužuje Bidena za “glupost na pogrdan način”.

“On ne razumije katoličku vjeru”, ustvrdio je Gruss. “Nisam ljut na njega. Žao mi ga je.”

Gruss je izjavio da “on ne kontrolira moj život, nemam kivnosti prema njemu.” Umjesto toga, “tužan sam zbog njega jer ne živi životom kakav Isus želi za njega.”

Iako Gruss nije pojasnio zašto vjeruje da Biden “ne živi život kakav Isus želi za njega” i rekao je da predsjednik “ne razumije katoličku vjeru”, ogorčenje prema predsjedniku u nekim katoličkim krugovima obično proizlazi iz njegove otvorene podrške za pobačaj.

NAJNOVIJE!