Bolničar snimljen kamerom kako krade novac umirovljenici u kućnoj posjeti

Bolničar Mark Titley (59) snimljen je kamerom kako krade novac od 94-godišnje umirovljenice koja je u tom trenutku praktički umirala u svom dvorištu.

Nedugo nakon nemilog događaja žena se srušila i umrla u Shropshireu u Velikoj Britaniji.

Muškarac je snimljen kako uzima gotovinu s pladnja u dnevnoj sobi dok je navodno tražio izvještaj, prije nego što je podignuo pogled kada je vidio internu nadzornu kameru i vratio novac.

Bolničar hitne pomoći West Midlandsa osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog kaznenog djela.

On je bio jedan od četiri medicinara koji su posjetili umirovljenicu u lipnju 2022., a na snimci se jasno vidi kako prekapa po njezinim stvarima tražeći potvrdu, prije nego što joj uzme novac s stola, navodi se.

Osramoćeni bolničar također je pokušao spriječiti svoju obitelj da vidi šokantnu snimku, govoreći kolegama da će im biti “muka kad vide snimku”.

Bolničari su pokušavali reanimirati pacijenticu oko 20 minuta prije nego što je proglašena mrtvom na mjestu događaja 29. lipnja 2022.

Slučaj je policiji prijavio sin Michael nakon što je vidio slike Titleya kako u džep stavlja novčanice od 20 funti.

Titley je priznao krivnju za krađu u travnju 2023. na krunskom sudu u Shrewsburyju i osuđen je na uvjetnu kaznu od 18 tjedana zatvora i 120 sati neplaćenog rada.

Zabranjeno mu je da radi kao bolničar, rečeno je na saslušanju u Wauchalu, u jugoistočnom Londonu, kojem Thittley nije prisustvovao.

“Iskreno se kajem zbog svojih postupaka tog dana i jako mi je žao zbog bilo kakvog uznemiravanja obitelji jer su moje namjere bile dobre, ali su moji postupci izgledali loše. No, bilo je prekasno da ispravim svoje postupke”, rekao je optuženi.

NAJNOVIJE!