Budući redovnik uhićen zbog ubojstva 3 koptska redovnika u Južnoj Africi

Član Egipatske koptske pravoslavne crkve u Južnoj Africi, koji je također bio redovnik na obuci, uhićen je zbog ubojstva trojice redovnika u samostanu u Cullinanu, blizu Pretorije, u utorak.

Uhićenje dolazi samo nekoliko sati nakon što je Koptska pravoslavna crkva Južne Afrike objavila smrt pomoćnog biskupa oca Takla Mousse, oca Minah ava Marcusa i oca Youstosa ave Marcusa u izjavi na Facebooku.

“Danas su trojica redovnika bila izložena zločinačkom napadu u našem koptskom samostanu svetog Marka apostola i svetog Samuela ispovjednika u Johannesburgu, Južnoafrička Republika”, rekla je crkva u utorak u priopćenju.

Redovnici pronađeni izbodeni

Izvor kojeg je citirao Times Live rekao je da su redovnici pronađeni izbodeni na smrt, a 35-godišnji član crkve koji je trebao postati koptski redovnik uhićen je zbog njihove smrti.

Policijski glasnogovornik Dimakatso Nevhuhulwi potvrdio je uhićenje osumnjičenika, a čeka ga sudsko saslušanje u četvrtak.

Nevhuhulwi je primijetio da je pored tri ubijena redovnika, četvrta žrtva, koja je bila pogođena željeznom šipkom po ruci, preživjela napad skrivajući se u sobi u crkvi.

“Motiv ubojstava je nepoznat”, rekao je.

Egipatska koptska pravoslavna crkva nije podijelila motiv za ubojstva, ali je izjavila:

“Ovo je veliki gubitak za nas. Nikada nećemo naći oca kao što je otac Takla Moussa koji nas je volio i bezuvjetno nam služio oko 20 godina otkako je u Južnoj Africi”, rekla je crkva za Times Live.

“Crkva izražava duboku tjeskobu zbog ovog tragičnog događaja, izražava iskrenu sućut obiteljima trojice redovnika i puna je uvjerenja da samo milosrdni i pravedni Bog može dati utjehu i otkriti istinu”, dodaje se u priopćenju crkve na Facebooku.

NAJNOVIJE!