Caitlyn Jenner podupire zabranu da se ‘trans’ žene natječu u ženskim sportskim timovima

Biološki muškarci u prosjeku imaju duže i veće kosti, što im pruža mehaničku prednost nad ženama.

Caitlyn Jenner podržava zabranu N.Y. okruga za sudjelovanje ‘trans’ žena u ženskim sportskim timovima.

Jenner, biološki muškarac koji se identificira kao žena od 2015., tvrdi da ‘trans’ žene “otimaju dragocjene prilike” od žena koje se identificiraju s biološkim spolom te “uzrokuju fizičke ozljede”.

Sada u dobi od 74 godine, Jenner je kritizirala ‘trans’ žene u sportskim natjecanjima od 2021., ističući da osjeća potrebu da progovori o ovom pitanju kao ‘trans’ osoba kako bi naglasila da je “biologija u pitanju, a ne isključivanje ili netolerancija”.

U intervjuu za NBC News, David Kilmnick, predsjednik LGBT mreže na Long Islandu i u Queensu, nazvao je Jennerine izjave “zbunjujućom kontradikcijom s njezinim vlastitim identitetom”.

Ova zabrana u okrugu New Yorka odnosi se na sudjelovanje ‘transrodne sportašice’ u ženskim i djevojačkim sportskim timovima na javnim objektima okruga. Zabrana sugerira da ‘transrodne’ sportašice ne bi trebale biti dopuštene u ženskim sportovima, izvještava NBC.

Biološki muškarci u prosjeku imaju duže i veće kosti, što im pruža mehaničku prednost nad ženama. S većom težinom, visinom i širim koštanim okvirom kao potporom mišićima, muškarci imaju dodatnu prednost.

Njihove kosti su gušće, ligamenti čvršći, što ih čini manje podložnima sportskim ozljedama.

NAJNOVIJE!