Crkva je krstila osumnjičenika za kemijski napad u Londonu? Prešao je na kršćanstvo da ostane u Ujedinjenom Kraljevstvu

Nedavno objavljeni dokumenti pokazuju da je Ezedi ilegalno ušao u Britaniju 2016. i pridružio se Baptističkoj crkvi Grange Road.

Baptistička crkva šokirala je javnost svojim postupcima da je navodno krstila osumnjičenog Abdula Ezedija, koji je ranio 12 ljudi u kemijskom napadu u Londonu ranije ove godine, unatoč njegovim seksualnim prijestupima.

Abdul Ezedi je tvrdio da se obratio na kršćanstvo kako bi uvjerio dužnosnike Ministarstva unutarnjih poslova da mu dopuste da ostane u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pao je na testu kršćanstva, jer su utvrdili da “koristi religiju za vlastite ciljeve”. Ezedi je rekao da je Stari zavjet bio o Isusu Kristu i da je jedan od apostola nazvan Jakov u nizu grešaka tijekom intervjua u Ministarstvu unutarnjih poslova, izvještava lbc.co.uk.

Ilegalno ušao u Britaniju

Nedavno objavljeni dokumenti pokazuju da je Ezedi ilegalno ušao u Britaniju 2016. i pridružio se Baptističkoj crkvi Road iste godine.

Fotografije objavljene u utorak pokazuju kako Ezedi dijeli vjerske letke prolaznicima u Newcastleu.

Podsjetimo, Ezedi je 31. siječnja u napadu u središtu Londona bacio nagrizajuću tvar pri čemu je ranio 12 osoba, među kojima i dvoje djece. Priča se da je bio u vezi s majkom koju je ubio zajedno s njezine dvije djevojčice.

Policajci su pokrenuli nacionalnu potragu za 35-godišnjakom, a zatim su 20 dana kasnije pronašli njegovo tijelo u rijeci Temzi.

Dokumenti pokazuju da se Baptistička crkva Grange Road borila da Ezedi ostane u zemlji 2018. Ezedi je uspio izbjeći zatvor nakon što je priznao krivnju za optužbe za seksualni napad.

Upisan je u registar seksualnih prijestupnika i osuđen je na 200 sati neplaćenog rada kada je u siječnju 2018. uvjetno osuđen.

NAJNOVIJE!