Čudo u džungli: Djeca preživjela pad aviona, pronađeni nakon više od mjesec dana potrage

Četvero djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su nesreću.

Jučer je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro izjavio da je četvero djece iz starosjedilačke zajednice u Kolumbiji pronađeno živo na jugu zemlje nakon više od pet tjedana od nesreće u kojoj se zrakoplov srušio u gustoj džungli.

Djeca su spašena blizu granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, nedaleko od mjesta nesreće malog zrakoplova.

“Radost za cijelu zemlju! Četvero djece koja su nestala… izgubljena… u kolumbijskoj džungli pojavila su se živa”, poručio je Petro putem Twittera.

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, kada je u ranim jutarnjim satima 1. svibnja prijavio kvar motora.

Tri odrasle osobe su poginule u padu aviona

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, su poginule u padu, a njihova su tijela pronađena u olupini aviona. Četvero djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su nesreću.

Prema prvotnim informacijama civilnog zrakoplovstva, koje su koordinirale spasilačke napore, djeca su navodno pobjegla iz zrakoplova i krenula u džunglu tražeći pomoć.

Spasilačke ekipe, uz pomoć pasa tragača, pronašle su tragove odbačenog voća koje su djeca navodno konzumirala, kao i improvizirana skloništa napravljena od džunglanske vegetacije.

Operaciji spašavanja pridružili su se zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zrakoplovstva.

Njihovo preživljavanje je istinsko čudo i izvor radosti za cijelu zemlju. Zahvaljujemo se Bogu na spašavanju i blagoslovu koji im je pružen u tim teškim trenucima.

NAJNOVIJE!