Daniel podmetnuo požar u zgradi, četveročlana obitelj je poginula

Daniel S. (39) snimljen je nadzornom kamerom u noći požara.

Četveročlana obitelj iz Bugarske poginula je u požaru prije dva tjedna u Sollingenu u Njemačkoj, a vlasti su u srijedu priopćile da su uhitile njemačkog državljanina pod sumnjom da je izazvao požar.

Daniel S. (39), prema riječima tužiteljice, snimljen je nadzornom kamerom u noći požara, a istražitelji su otkrili da je on jedan od stanara kompleksa početkom 2022. godine.

“Morao je napustiti stan nakon što je vlasnica raskinula najam, zbog čega je došlo do spora s njom, a sve to upućuje na mogući osobni motiv zločina i osvete”, rekao je Heribert Kaune-Gebhard na konferenciji za novinare.

“Dosadašnjim očevidom, posebice pretragom njegova stana i ocjenom dokaza, nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na ksenofobni ili bilo koji drugi motiv zločina”, rekao je dodavši kako je istraga u tijeku.

Osumnjičeni Daniel S. uhićen je u ponedjeljak poslijepodne nakon što je mačetom napao prijatelja i teško ga ozlijedio, navodno tijekom svađe oko droge, dodaju vlasti, prenosi Bild.

U noći 25. ožujka u požaru je smrtno stradala četveročlana tursko-bugarska obitelj, dok je dvadesetak ljudi ozlijeđeno.

Kuncho Z. (29), njegova supruga Katja (28) i njihove dvije kćerkice Galia (2) i Emilia (3 mjeseca) poginuli su u požaru, javljaju mediji.

Policija je u podrumu zgrade pronašla brojne inkriminirajuće dokaze.

Gotovo svi stanovnici četverokatnice su doseljenici.

Posljednjih tjedana skupine za ljudska prava i imigrantske organizacije pozvale su na brzu i transparentnu istragu požara, ističući da bi vlasti trebale istražiti sve moguće motive, uključujući mogućnost da krajnje desničarski motiv stoji iza napada.

NAJNOVIJE!