Dječak (6) kojeg je otac zlostavljao do smrti doživio je veliki stres na srcu

Šestogodišnji dječak kojeg je otac zlostavljao do smrti doživio je smrtonosni stres na srcu prije posljednjeg udarca koji je smrtno oštetio organ i ubio ga, objavio je sud, izvještava Daily Mail.

Petog dana suđenja za ubojstvo njegova sina Coreyja, Christopher Gregor iz New Jerseya veći je dio svog svjedočenja proveo zureći u forenzičkog patologa dr. Thomasa Andrewsa dok je iznosio detalje o tome kako je dječak umro.

Gregor je ponekad djelovao emotivno i davao je dojam da plače – iako suze nisu bile vidljive, što je neke gledatelje na internetu navelo da ga optuže za glumu.

Andrew je rekao da je Corey, koji je preminuo u travnju 2021., umro od ozljede tupim predmetom u prsima i abdomenu, zajedno s razderotinama i nagnječenjima jetre i razderotinama srca.

Patolog je zaključio da Corey ima znakove “stresne kardiomiopatije”, srčanog oboljenja uzrokovanog stalnim stresom za koje je posvjedočio da “sugeriraju da je postojao kontinuirani fiziološki stres najvjerojatnije zbog zlostavljanja.”

Ranije u suđenju sudu je prikazana šokantna snimka Gregora kako tjera sina da trči na traci i nekoliko ga puta podiže s poda kada padne sa sprave.

Snimka je snimljena u teretani u New Jerseyju manje od dva tjedna prije Coreyjeve smrti, kada je hitno prebačen u bolnicu, ošamućen i bez svijesti, nekoliko sati nakon što ga je majka odvezla do očeve kuće.

Coreyjeva majka, Briana Migliolo – koja je također svjedočila protiv Gregora prošli tjedan – tvrdila je da on nije ni upoznao njenog sina sve do godinu dana prije njegove smrti, te da bi Corey redovito dolazio kući od oca sa svježim posjekotinama i modricama.

Tužitelji tvrde da je Gregor pokazivao obrazac zlostavljanja mjesecima prije nego što je Corey ubijen, a patolog je zaključio da su uzrok smrti rane tupim predmetom “koje je nanijela druga osoba”.

Otac je zlostavljao dječaka do smrti; Foto: Ocean County

Dječak je imao i velike ozljede jetre

Andrew, koji nije obavio obdukciju, ali je pozvan da donese presudu odmah nakon dječakove smrti 2021., ponudio je nove zastrašujuće detalje o načinu smrti šestogodišnjaka.

Počevši od kontuzije ispod Coreyeve dijafragme, rekao je da je dječak pretrpio dvije značajne ozljede jetre, uključujući razderotinu jetrenog tkiva koje je uzrokovalo nakupljanje krvi u njegovoj zdjelici.

Andrew je svjedočio da je Coreyjevo tijelo također imalo “plućnu kontuziju” na plućima koja je uzrokovala unutarnje krvarenje, kao i nekoliko kontuzija vlasišta.

Primijećeno je da je Corey također pretrpio smrtonosnu ranu “pri vrhu” srca, rekao je Andrew, što je pogoršano “kroničnim stalnim stresom” u njegovom životu.

“Neposredni uzrok smrti bila je ozljeda tupim predmetom na dan kada je umro”, rekao je patolog. “Ali stresna kardiomiopatija sugerira da je postojao stalni fiziološki stres, najvjerojatnije zbog zlostavljanja.”

Coreyina majka tvrdi da su službe za zaštitu djece ignorirale njezine molbe za pomoć više od godinu dana zbog zlostavljanja njezina sina, te su na društvenim mrežama dijelile slike navodnih ozljeda.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!