Dječak (8) preminuo nakon što je pojeo jagode
Foto: Pexels

Osmogodišnji dječak iz Kentuckyja preminuo je nakon što je pojeo jagode, a njegova obitelj vjeruje da je imao alergijsku reakciju.

Dječak iz Madisonvillea pojeo je malo jagoda na školskom prikupljanju sredstava 14. ožujka navečer i dobio je osip, navodi se u policijskom priopćenju.

Nakon što se pojavio osip, dječak je popio Benadryl i okupao se, ali simptomi nisu nestajali, zbog čega ga je obitelj odvezla na hitnu.

Oko tri sata kasnije obitelj ga je dovela kući, a on je obukao pidžamu i otišao u krevet.

Sljedećeg jutra, 15. ožujka, dječak je bio u nesvijesti i nije disao kada ga je obitelj pokušala probuditi za školu. Ubrzo nakon toga proglašen je mrtvim, dodaje se u priopćenju.

Bolničko osoblje reklo je policiji da je osmogodišnji dječak bio jedan od nekoliko ljudi koji su te noći posjetili hitnu pomoć tražeći liječenje nakon što su pojeli jagode tijekom prikupljanja sredstava.

Istog dana, 15. ožujka, lokalni zdravstveni odjel izdao je savjet ljudima da ne jedu jagode kupljene na prikupljanju sredstava za srednju školu Madisonville North Hopkins i Hopkins County High School Athletics.

U priopćenju se dodaje da se jagode testiraju u državnom laboratoriju te da učenici ne bi trebali donositi jagode u školu dok traje istraga, prenosi Today.

U naknadnom priopćenju odjela za javno zdravstvo navodi se kako medicinski istražitelj vjeruje da je dječakova smrt bila “izolirana alergijska reakcija”, no naglašava da se to temelji na “preliminarnom izvješću”.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare