Dječak je nepomično gledao u plafon, a iz grudi se čuo čudan zvuk

Roditelji su vidjeli kako 17-mjesečni dječak leži nepomično gledajući u plafon i odmah ga odveli u bolnicu, ali je nažalost bilo kasno.

Obitelj 17-mjesečnog Hugha McMahona objavila je tragičnu vijest da je preminuo nakon što je progutao bateriju iz dječje igračke. Njegov otac, koji se također zove Hugh McMahon, sjeća se kada je zadnji put stavio sina u krevet.

Bila je Badnja večer i Hugh je stigao u svoj dom u Motherwellu u Sjevernom Lanarkshireu, završavajući kupovinu za blagdane u zadnji čas. Popeo se na kat, nježno zagrlio svog sinčića i poželio mu laku noć.

Zatim se pridružio svojoj partnerici Christine MacDonald i njihovo troje djece kako bi zamotali poklone i pili toplu čokoladu. Nekoliko sati kasnije, par je otkrio svoje najmlađe dijete kako leži na leđima, buljeći u strop, a iz njegovih prsa se čuo čudan zvuk.

Dječak je nepomično ležao

– Otežano je disao, dok je cijelo vrijeme bio blijed. Samo je nepomično ležao – uspaničili smo se, nazvali hitnu i bolničari su mu dali kisik – kaže Hugh.

Mali Hugh i njegova majka Christine prevezeni su u Višu sveučilišnu bolnicu. Njegov otac ih je pratio svojim automobilom.

– Kad sam stigao u bolnicu, saznao sam da mi sina reanimiraju – kaže djetetov otac.

– Upravo sam se slomio. To se dogodilo tako brzo i izgledalo je kao da je imao tešku prometnu nesreću – izgubio je svu krv – kaže Hugh Stariji.

Liječnici su objasnili da ne znaju odakle dolazi krvarenje i da će bebu hitno morati prevesti u Sveučilišnu bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu na specijaliziranu skrb ili će sigurno umrijeti.

Testovi su kasnije pokazali da mu je u srcu izgorjela rupa veličine novčića te da je vjerojatno progutao bateriju koja mu se zaustavila u jednjaku.

Hugh McMahon
Foto: BBC

Dječak je isključen za aparata za održavanje života

Kirurzi su obavili 12-satnu operaciju, no dijete je nastavilo krvariti i zadobilo tako teške ozljede da su ga na kraju morali isključiti iz aparata za održavanje života.

Njegov otac je rekao za BBC:

– Rekli su nam da ima oštećenje mozga. Zbog toga su mu organi počeli otkazivati. Rečeno nam je da nikada neće jesti i da ćemo ga hraniti na sondu, da mu je grlo potpuno opečeno. Bio je u toliko teškoj borbi da više nije mogao izdržati štetu na svom malom tijelu. Oprali smo ga, ošišali i provodili što više vremena s njim. Zatim su ugasili strojeve. To je kao da djetetu date napunjen pištolj.

Mali Hugh umro je 26. prosinca i položen je u Cumbernauldu.

Njegov otac je od tragedije rekao da su mu ostala djeca u “potpunom šoku”, ali se obitelj bori pokušavajući ostati zaokupljena drugim stvarima.

Hughovi roditelji
Foto: BBC

Hugh je za BBC rekao da je pretražio njihov dom i pronašao VTech igračku za zube na tri baterije, od kojih je jedna nedostajala. Vjeruje da je to bila baterija koju je Hugh progutao.

Kirurzi su ranije upozoravali na potencijalno smrtonosni rizik koji za malu djecu predstavljaju baterije, rekavši da ih treba “tretirati kao otrov i držati ih izvan dohvata djece”.

Hugh i Christine sada su pokrenuli peticiju koja poziva na potpunu zabranu baterija.

NAJNOVIJE!