Dječak (11) umro zbog opasnog TikTok izazova: Doživio je srčani zastoj

Dječak iz Velike Britanije umro je u dobi od samo 11 godina nakon što je, vjeruje se, sudjelovao u opasnom TikTok izazovu “chromingu”.

Prema pisanju The Timesa, Tommie-Lee Gracie Billington u subotu je navodno doživio srčani zastoj, a Hitna pomoć zatekla ga je u besvjesnom stanju u kući njegova prijatelja u Lancasteru.

Hitna pomoć pozvala je policiju na mjesto događaja malo poslije 12 sati i prebacila dječaka u bolnicu, no ubrzo je proglašen mrtvim.

Njegova baka, Tina Burns, pozvala je platformu TikTok da poduzme dodatne mjere kako bi zaštitila djecu, tražeći pritom da se korištenje društvene mreže zabrani mlađima od 16 godina.

“Umro je odmah dok je bio na spavanju kod prijatelja. Dječaci su isprobavali kromiranje s TikToka, Tommie-Lee je odmah doživio srčani udar i umro. Bolnica je učinila sve da ga pokuša vratiti, ali ništa nije uspjelo”, ispričala je.

“Imao je zlatno srce baš kao i njegov tata. Naša je obitelj potpuno shrvana”, dodala je neutješna baka.

Policija Lancashirea rekla je da je njegova smrt trenutno nerazjašnjena. Zasad se vjeruje da je dječak sudjelovao u opasnom trendu koji uključuje udisanje otrovnih kemikalija, često iz kućanskih proizvoda, kako bi se napušio, prenosi Telegram.hr.

To može utjecati na središnji živčani sustav, što dovodi do usporene aktivnosti mozga, nejasnog govora, vrtoglavice, halucinacija i potencijalno srčanog udara ili gušenja.

NAJNOVIJE!