Dječak (10) vrišti zbog jakih bolova, liječnici nemaju rješenja za njegovo stanje

Dječak (10) iz Velike Britanije “želi umrijeti” i vrišti zbog jakih bolova koje podnosi, a liječnici nemaju nikakvog rješenja za njegovo užasno stanje. 

Učenik kojemu je dijagnosticirano iscrpljujuće živčano stanje molio je majku da mu amputira nogu kako bi mu ublažila patnju i rekao joj da “želi umrijeti”.

Dillon Wilford (10) bio je “sretno i zdravo dijete” sve dok se u studenom 2021. nije probudio s jakim bolovima u desnoj nozi.

Nakon tri mjeseca čekanja na dijagnozu, liječnici su rekli da mladić pati od kompleksnog regionalnog bolnog sindroma (CRPS), stanja koje uzrokuje iznimnu nelagodu koja ne jenjava, piše britanski Metro.

Stanje se često naziva “bolešću samoubojstva” jer ne postoji lijek i ograničeni učinkoviti tretmani. Čak i najmanji dodir zahvaćenog područja uzrokuje jaku bol.

Dillon iz Manchestera kasnije je zbog jakih bolova morao prestati ići u školu te je čak molio majku Melanie (47) da mu “amputira” nogu.

Dječak vrišti od bolova

Samohrana majka četvero djece sada pokušava prikupiti 100.000 funti kako bi odvela Dillona u Ameriku na specijalizirani tretman koji nije dostupan u Velikoj Britaniji.

– Jednog dana je pojeo jagodu, pala mu je sitna sjemenka na nogu i vrisnuo je. Ako mačkina dlaka dođe na nogu, vrišti od boli. Bolna točka je oko 12 cm iznad koljena, sve do stopala, njegove desne noge. Ovo je pakao, apsolutni pakao. To je kao doživotna kazna za dijete. U Americi snižavaju cijene amputacija za osobe s CRPS-om. Razgovaram sa ženom kojoj su ruku morali ukloniti jer je bol bila jako jaka – rekla je gospođa Wilford.

– Molio me da mu maknem nogu. Rekao mi je da želi umrijeti. Užasno je gledati kako moj sinčić pati. “Ljudi moraju znati koliko je to loše”, dodala je.

Jedina nada je liječenje u Americi koje košta 100.000 funti.

– To uključuje svjetlosnu terapiju, liječenje kisikom, činjenje stvari koje ne mogu učiniti u ovoj zemlji. To je 16-tjedni tretman i traje svaki dan. Napravili su više od 120 krvnih pretraga, ovdje mu nisu ni testirali krv. U Britaniji ne rade ništa slično – izjavila je dječakova majka.

Osim bolova koje trpi, sve to utječe na mentalni sklop malog Dillona.

– Svaku večer vrišti. Prvi zvuk koji čujem kad se probudim je kako moj sin vrišti. Stalno vrišti. Mora nositi kratke hlače – zaključila je majka.

Pomolimo se da Bog providi rješenje te ublaži patnje ovog dječaka i njegove obitelji!

NAJNOVIJE!