Djed lažirao smrt kako bi unuku, koja se nije htjela brinuti o njemu, naučio važnu lekciju

Unuka se nije htjela brinuti za djeda. Zato je lažirao vlastitu smrt kako bi je naučio važnu lekciju.

Srce joj je zaigralo kad je ugledala djeda kako stoji pred njom i nježno se smiješi.

“Tako mi je žao što sam ti morao lagati, draga moja, rekao je, “Tako sam ponosan na tebe. Toliko si naučila u posljednjih nekoliko tjedana i vidim da si spremna za osvajanje svijeta.” Olivia je ostala bez riječi, a suze su joj tekle niz lice. Nije mogla vjerovati što vidi i čuje, ali kad je pogledala djeda u oči, znala je da je to doista on. Odglumio je vlastitu smrt kako bi je naučio pameti i promatrao ju je na svakom koraku.

Šok i nevjerica

Olivia nije mogla doći k sebi dok je pokušavala shvatiti što se događa. Nije mogla vjerovati da njezin djed, za kojeg je mislila da je zauvijek otišao, stoji točno pred njom, živ i zdrav. Bila je preplavljena emocijama – šokom, nevjericom, olakšanjem i radošću. Htjela ga je zagrliti i nikad ga ne pustiti, ali je u isto vrijeme bila ljuta na njega jer joj je lagao i nanio joj toliko boli.

“Djede, zašto si to učinio?” upitala je, a glas joj je drhtao od emocija. “Mislila sam da si mrtav. Mislila sam da sam te zauvijek izgubila.”

Osmijeh njezina djeda je zastao, a on ju je pogledao s mješavinom tuge i ponosa.

“Žao mi je, Olivia, zbog boli i zbunjenosti koju sam ti prouzročio. Ali morao sam ovo učiniti kako bih te naučio lekciju. Bila si toliko usredotočena na novac koji ćeš naslijediti da nisi vidjela vrijednost lekcija koje sam te pokušavao naučiti. Htio sam ti pokazati da u životu postoje važnije stvari od novca i imovine. Htio sam ti pomoći da rasteš i postaneš snažna, neovisna žena. I tako sam ponosan na to koliko si daleko dogurala.”

Više o ovoj zanimljivoj priči pogledajte u videu u nastavku.

Olivia je bila šokirana i zbunjena, ali nije mogla ne diviti se djedovoj domišljatosti. Nikada nije mislila da će se toliko potruditi da je nauči lekciju, ali je znala da je voli i da joj želi najbolje.

Sjela je s djedom i razgovarali su satima, raspravljajući o lekcijama koje ju je pokušavao naučiti i o tome kako se promijenila kao osoba. Iako je bila ljuta, Olivia je osjetila kako je preplavljuje val razumijevanja. Shvatila je da je djedov plan uspio i da je toliko toga naučila u posljednjih nekoliko tjedana.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!